Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Stát nemusí církvi vydat Květnou zahradu, rozhodl odvolací soud

Domácí zpravodajství

Stát nemusí církvi vydat Květnou zahradu, rozhodl odvolací soud

ČTK / 30. 11. 2019 20:24

Stát nemusí církvi vydat kroměřížskou Květnou zahradu figurující na seznamu světového dědictví UNESCO. Rozhodl o tom odvolací soud, který potvrdil březnový rozsudek kroměřížského okresního soudu, řekla  ČTK mluvčí Krajského soudu v Brně Klára Belkovová.

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada církví má staronového předsedu a Armádu spásy jako novou členskou církev

www.e-cirkev.cz / 27. 11. 2019 13:11

Ekumenická rada církví má staronového předsedu a Armádu spásy jako novou členskou církev V úterý 26. listopadu se v prostorách ústředí Českobratrské církve evangelické sešlo ke svému řádnému jednání valné shromáždění Ekumenické rady církví. Delegáti  přijali Armádu spásy za člena Ekumenické rady církví. Staronovým předsedou ERC byl zvolen Daniel Ženatý (synodní senior Českobratrské církve evangelické).

Domácí zpravodajství

Červená středa dnes připomene trpící pro víru

ČTK/red / 27. 11. 2019 8:38

Červená středa dnes připomene trpící pro víru Česká republika se dnes podruhé připojí k akci Červená středa. Připomíná lidi, kteří jsou pronásledováni pro svou víru. Symbolem akce je rozsvícené červené světlo symbolizující krev trpících pro víru. Z Velké Británie se iniciativa rozšířila do dalších zemí. V ČR se k Červené středě letos přihlásilo 40 farností, křesťanských sborů a dalších institucí, mezi nimi i ministerstvo zahraničí.

Domácí zpravodajství

Kapucíny mrzí záplava rozhořčených emailů. O zachování exercičního domu v Kolíně usiluje řada lidí

Vlastní zpráva / 26. 11. 2019 10:40

Kapucíny mrzí záplava rozhořčených emailů. O zachování exercičního domu v Kolíně usiluje řada lidí Minulý týden zveřejnil řád jezuitů na svém portálu informaci o plánovaném odchodu z Kolína. Prodej budovy vzbudil velkou iniciativu řady lidí, kteří například zvažují i veřejnou sbírku. Podle kapucinů se obává vysokých investic do oprav budovy, proto chce budovu prodat.

Ze světa

Papež se setkal s lidmi zasaženými havárií ve Fukušimě a později s mládeží

ČTK / 25. 11. 2019 20:45

Papež se setkal s lidmi zasaženými havárií ve Fukušimě a později s mládeží Papež František dnes při setkání s lidmi zasaženými havárií jaderné elektrárny ve Fukušimě vyzval, aby se svět znovu zamyslel nad udržitelností nukleární energie. Výslovně také zmínil požadavek japonských biskupů, kteří po katastrofě z roku 2011 žádali, aby všechny jaderné elektrárny v Japonsku ukončily činnost.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)