Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Řecká pravoslavná církev učinila s vládou krok k odluce od státu

Ze světa

Řecká pravoslavná církev učinila s vládou krok k odluce od státu

ČTK / 7. 11. 2018 22:50

Předseda řecké vlády Alexis Tsipras a arcibiskup Hierónymos učinili další krok k odluce církve od řeckého státu. Dospěli k dohodě, která ukončí status duchovních ortodoxní církve v zemi jako státních úředníků, informovala dnes média.

Domácí zpravodajství

Neovlivní.cz: V cizině byl dopaden stíhaný bývalý pražský imám

ČTK, red. / 7. 11. 2018 22:45

Neovlivní.cz: V cizině byl dopaden stíhaný bývalý pražský imám Policejní speciální složky vypátraly v zahraničí bývalého pražského imáma Samera Shehadeha, který je obviněn z podpory terorismu a loni opustil Česko. Napsal to dnes server Neovlivní.cz s odvoláním na důvěryhodné bezpečnostní zdroje. Shehadeh by měl být v nejbližších dnech transportován do České republiky

Ze světa

Před sto lety se narodil Billy Graham, legenda amerického protestantismu

Vlastní zpráva / 7. 11. 2018 22:42

Před sto lety se narodil Billy Graham, legenda amerického protestantismu Před 100 lety, 7. listopadu 1918, se narodil Billy Graham, který působil jako duchovní poradce prezidentů Spojených států. Graham, který zemřel letos v únoru v požehnaném věku 99 let, byl často označován za jednoho z nejvlivnějších protestantských kazatelů 20. století.

Domácí zpravodajství

Během Křišťálové noci hořely synagogy i v Jablonci nebo Opavě

ČTK / 7. 11. 2018 23:12

Během Křišťálové noci hořely synagogy i v Jablonci nebo  Opavě Vyvrcholením nacisty vedené antisemitské kampaně v předválečném Německu, Rakousku a v pohraničních oblastí Československa, které připadly Německu po podepsání Mnichovské dohod v září 1938, byla takzvaná Křišťálová noc, tedy rozsáhlý pogrom, jenž v noci z 9. na 10. listopadu 1938 postihl Židy prakticky na celém území Říše.

Ze světa

Účastníci konference Evropské křesťanské environmentální sítě v Katowicích jednali o ochraně klimatu

Vlastní zpráva / 5. 11. 2018 11:30

Účastníci konference Evropské křesťanské environmentální sítě v Katowicích jednali o ochraně klimatu V polských Katowicích se na začátku října sešli zástupci ECEN (Evropská křesťanská environmentální síť, www.ecen.org) na své už dvanácté celoevropské konferenci. Jejím zásadním tématem bylo hledání nadějných cest v čase ekologické, zejména klimatické, krize. Jednání se konalo krátce poté, co Mezivládní panel OSN pro klimatickou změnu publikoval varovnou zprávu 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)