Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vánoční poselství arcibiskupa: Válka v Sýrii vyhnala z domova více než 12 milionů

Ze světa

Vánoční poselství arcibiskupa: Válka v Sýrii vyhnala z domova více než 12 milionů "nepohodlných"

Vlastní zpráva / 19. 12. 2017 21:06

Nepohodlní. Přinášíme překlad vánočního poselství Samira Nassara, maronitského arcibiskupa v Damašku:  Válka v Sýrii vyhnala z domů, čtvrtí, měst i vesnic během sedmi let více než 12 milionů lidí.

Tito chudí, kteří ztratili všechno, znovu nenašli zázemí ani střechu nad hlavou. Charitativní hnutí je umístila buď do táborů, nebo do přechodných zařízení, která však postrádají řadu věcí nezbytných pro život.

Domácí zpravodajství

Neveřejné školy podporují i další země, konfrontují odborníci Babiše. Parlament podporu ohrozil

ČTK / 19. 12. 2017 18:46

Neveřejné školy podporují i další země, konfrontují odborníci Babiše. Parlament podporu ohrozil Soukromé a církevní školy plní ve vzdělávání stejnou roli jako veřejné školy, které financuje stát. Právo na státní dotace mají proto oprávněně. ČTK to řekli odborný konzultant vzdělávací společnosti EDUin Tomáš Feřtek a Martin Čech ze Sekce církevního školství České biskupské konference. Podle nich není Česko jedinou zemí, která podporuje soukromé a církevní školy ze státních peněz, jak to včera řekl premiér Andrej Babiš (ANO).

Výběr Christnetu

Prosíme přispějte do konce roku na provoz magazínu Christnet. Děkujeme za Vaši celoroční podporu

Vlastní zpráva / 19. 12. 2017 10:42

Prosíme přispějte do konce roku na provoz magazínu Christnet. Děkujeme za Vaši celoroční podporu Děkujeme čtenářům magazínu Christnet za celoroční podporu. Zbývá ještě několik dní do konce roku pro možnost poskytnutí daru, který lze odepsat z daňového základu z příjmů za uplynulý rok. Prosíme proto podpořte provoz redakce magazínu Christnet prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. Děkujeme všem, kdo nás podpořili a podporují.  Potvzení pro odpis z daňového základu Vám vystavíme do konce ledna.

Domácí zpravodajství

Církve vyslaly do služby nové vězeňské kaplany

cirkev.cz / 19. 12. 2017 10:27

Církve vyslaly do služby nové vězeňské kaplany Po dvou letech od poslední slavnosti byli vysláni ke službě noví vězeňští kaplani a dobrovolníci, uvádí server cirkev.cz. Tento akt proběhl v husitském kostele sv. Václava na Zderaze v Praze. Součástí setkání byl také podpis Smlouvy k Dohodě o duchovní službě ve vězeňství

Domácí zpravodajství

Betlémy budou vystaveny ve více než třicítce pražských kostelů

ČTK / 18. 12. 2017 7:05

Betlémy budou vystaveny ve více než třicítce pražských kostelů Více než tři desítky betlémů si budou moci lidé od Štědrého dne prohlédnout v pražských kostelích. Letos se do projektu, který se koná šestým rokem, připojilo pět dalších kostelů. Mezi betlémy jsou i některé neobvyklé. V dejvickém kostele sv. Matěje jsou proslaveni perníkovým betlémem, na Hradčanech v kostele Panny Marie Královny andělů je unikátní betlém v životní velikost.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)