Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Moskevský patriarcha Kirill se stěžoval na Ukrajinu u papeže i OSN

Ze světa

Moskevský patriarcha Kirill se stěžoval na Ukrajinu u papeže i OSN

ČTK / 14. 12. 2018 21:34

Moskevský patriarcha Kirill, který stojí v čele ruské pravoslavné církve, se obrátil na hlavy světových církví a mezinárodních organizace, včetně papeže Františka a generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese. Postěžoval si jim na porušování práv prelátů a věřících ukrajinské pravoslavné církve, hlásící se k moskevskému patriarchátu.

Ze světa

Papež přijal Kisku, dostal od něj vánoční ozdoby. Po prezidentovi poslal dar arcibiskupovi Bezákovi

ČTK, red. / 14. 12. 2018 21:25

Papež přijal Kisku, dostal od něj vánoční ozdoby. Po prezidentovi poslal dar arcibiskupovi Bezákovi Slovenský prezident Andrej Kiska dnes zavítal na audienci k papeži Františkovi, kterému jako dar přivezl čtyři vánoční koule vyrobené lidmi ze sociálně slabších skupin.  Kiska zároveň hlavu katolické církve pozval na návšt

Domácí zpravodajství

Zdanění státních náhrad církvím prošlo do závěrečného hlasování, přinášíme výběr výroků politiků

ČTK / 13. 12. 2018 17:51

Zdanění státních náhrad církvím prošlo do závěrečného hlasování, přinášíme výběr výroků politiků Sněmovna dnes posunula do závěrečného schvalování předlohu poslanců KSČM o zdanění peněžitých náhrad, které dostávají církve od státu za majetek nevydaný v restitucích. Hlasování by se mohlo uskutečnit na schůzi, která začne ve druhé polovině ledna. Novela bude čelit ve sněmovním finále návrhu na zamítnutí, který podala TOP 09.

Ze světa

Papež vyloučil ze skupiny svých poradců dva kardinály

ČTK / 13. 12. 2018 17:28

Papež vyloučil ze skupiny svých poradců dva kardinály Papež František vyloučil z řad svých poradců australského a chilského kardinála, kteří jsou zapleteni do skandálů kolem sexuálního obtěžování. Včera o tom informovala agentura Reuters.

Domácí zpravodajství

CVVM: Lidé nejvíce důvěřují armádě a policii, nejméně církvím

ČTK / 13. 12. 2018 17:13

CVVM: Lidé nejvíce důvěřují armádě a policii, nejméně církvím Z vybraných veřejných institucí lidé nejvíce věří armádě a policii. Důvěru jim vyslovilo shodně 67 procent Čechů. Naopak pouze čtvrtina dotázaných věří církvím. Nedůvěra převažuje rovněž u neziskových organizací, tisku, televize a internetu. Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)