Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Památku zavražděné židovské ženy přišly uctít tisíce Francouzů

Ze světa

Památku zavražděné židovské ženy přišly uctít tisíce Francouzů

ČTK / 28. 3. 2018 23:33

Tisíce Francouzů přišly dnes vpodvečer na pařížské náměstí Nation, odkud vyšel pietní průvod na počest zavražděné pětaosmdesátileté židovky Mireille Knollové. Podle deníku Le Parisien pochodovalo alespoň 10.000 lidí, v čele s několika ministry a dalšími osobnostmi. Rozruch vyvolal příchod šéfky Národní fronty (FN) Marine Le Penové a lídra krajně levicového uskupení Nepodrobená Francie Jeana-Luca Mélenchona, které organizátoři z Rady židovských institucí ve Francii (Crif) na shromáždění nechtěli.

Domácí zpravodajství

Do katolických kostelů se vracejí postní kasičky. Evangelíci pak vybírali na syrské uprchlíky

Vlastní zpráva / 27. 3. 2018 21:42

Do katolických kostelů se vracejí postní kasičky. Evangelíci pak vybírali na syrské uprchlíky Do katolických kostelů po celé republice vrací věřící od Květné neděle desetitíce postních kasiček, do kterých střádali v postním období peníze pro potřebné. Lidé si kasičky v polovině února rozebrali v kostelech a charitách. Také Diakonie Českobratrské církve evangelické vyhlásila postní sbírku a to na syrský uprchlický tábor v jordánském Zátarí. Lidé, které z domovů vyhnala válka v Sýrii, tu tráví mnohdy už šestý rok.

Ze světa

Čínské úřady zatkly biskupa podzemní katolické církve

ČTK / 27. 3. 2018 21:04

Čínské úřady zatkly biskupa podzemní katolické církve Čínské úřady zatkly biskupa čínské podzemní katolické církve, která zachovává loajalitu papeži. Vincent Kuo Si-ťin byl zadržen ve své diecézi, informovala dnes agentura AP. Kuo měl přitom z úřadu odstoupit v rámci historické dohody Vatikánu a Pekingu ohledně jmenování biskupů.

Domácí zpravodajství

Květnou nedělí začíná pašijový týden

ČTK, red. / 25. 3. 2018 17:28

Květnou nedělí začíná pašijový týden Květnou nedělí, poslední nedělí před Velikonocemi, začíná podle křesťanské církevní tradice pašijový týden. Pro křesťany je toto období nejvýznamnějším liturgickým týdnem v roce. Květná neděle je jeho slavnostním úvodem, otevřením brány do Svatého týdne a velikonočních svátků. Od následujícího Zeleného čtvrtka do Velikonoční neděle souvisí liturgie s biblickým zachycením příběhu zatčení, odsouzení, ukřižování a vzkříšení Ježíše Krista.

Ze světa

Dalajlama je unavený, nebude cestovat do ciziny. Jeho poslední návštěva v Česku vyvolala spory

ČTK, red. / 24. 3. 2018 9:58

Dalajlama je unavený, nebude cestovat do ciziny. Jeho poslední návštěva v Česku vyvolala spory

 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)