Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
S pomocí církve dorazilo do Itálie humanitárním koridorem 114 běženců z Afriky

Ze světa

S pomocí církve dorazilo do Itálie humanitárním koridorem 114 běženců z Afriky

ČTK,red / 28. 2. 2018 9:25

Na římském letišti Fiumicino včera přistálo letadlo se 114 běženci z Afriky, kteří přicestovali prostřednictvím humanitárního koridoru. Ten po dohodě s vládou zorganizovala italská biskupská konference a katolická komunita Sant' Egidio, napsala agentura ANSA.

Ze světa

Před pěti lety skončil v papežském úřadě Benedikt XVI.

ČTK / 27. 2. 2018 15:10

Před pěti lety skončil v papežském úřadě Benedikt XVI. Prvním papežem po více než sedmi staletích, který o své vůli odešel z čela katolické církve, se stal Benedikt XVI., který opustil úřad 28. února 2013.

Ze světa

Chrám Božího hrobu se zavřel na protest proti daňové politice Izraele. (Znovu otevřeno)

ČTK, red. / 25. 2. 2018 18:55

Chrám Božího hrobu se zavřel na protest proti daňové politice Izraele. (Znovu otevřeno) Zástupci křesťanských církví v Jeruzalémě dnes ohlásili časově neomezené uzavření Chrámu Božího hrobu, který patří k nejposvátnějším místům křesťanství a je turistickým magnetem. Představitelé řecké ortodoxní, arménské a římskokatolické církve v ostře formulovaném společném prohlášení krok zdůvodnili protestem proti nové izraelské daňové politice a proti návrhu zákona, který má omezit prodej církevních pozemků v Jeruzalémě. Podle náboženských představitelů je nová izraelská legislativa pokusem oslabit křesťanskou přítomnost v oblasti.

Ze světa

Tomáš Halík přednášel na plenárním zasedání Německé biskupské konference

red / 23. 2. 2018 10:25

Tomáš Halík přednášel na plenárním zasedání Německé biskupské konference Německá biskupská konference pozvala Tomáše Halíka jako řečníka na svém letošním plenárním zasedání v Ingolstadtu. V rámci plenárního zasedání se konal studijní den biskupů, který byl letos věnován předpokladům dialogu s církvemi v postkomunistickém světě a porozumění aktuálnímu dění v tomto regionu.

Domácí zpravodajství

Na Týnském chrámu je znovu kalich jako gesto smíření katolíků a evangelíků

ČTK/red / 21. 2. 2018 17:24

Na Týnském chrámu je znovu kalich jako gesto smíření katolíků a evangelíků Průčelí Týnského chrámu na Staroměstském náměstí v Praze ozdobil pozlacený kalich s hostií. Instalovala ho tam Římskokatolická farnost Matky Boží, aby připomínal, že tento kostel býval od počátku 15. století do roku 1621 předním kostelem strany podobojí. Kalich s hostií byl na průčelí umístěn na základě usnesení České biskupské konference jako gesto ekumenického smíření.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)