Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Studie: Podíl muslimů v Německu do roku 2050 může vzrůst na 11 procent

Ze světa

Studie: Podíl muslimů v Německu do roku 2050 může vzrůst na 11 procent

ČTK,red. / 30. 11. 2017 8:33

Podíl muslimů na německém obyvatelstvu by se do roku 2050 mohl ze současných asi šesti procent zvýšit na jedenáct. Vyplývá to ze studie, kterou dnes zveřejnil americký výzkumný ústav Pew Research Center. Badatelé vycházeli z předpokladu, že do Německa nebudou přicházet žádní uprchlíci a ostatní přistěhovalci z řad studentů, lidí hledajících práci a rodinných příslušníků budou přicházet zhruba ve stejném počtu jako v uplynulých desetiletích.

Domácí zpravodajství

Katolíci dali loni na památky přes 700 mil. Kč, čerpají dotace z EU

ČTK / 30. 11. 2017 8:16

Katolíci dali loni na památky přes 700 mil. Kč, čerpají dotace z EU Katolická církev spravuje v Česku přes 7000 kostelů a kaplí, z toho většina je historických objektů. Jednotlivé diecéze loni na péči o ně vynaložily 704 milionů korun. Vyplývá to ze zprávy o hospodaření diecézí v loňském roce. Opravy památek se spolufinancují ze státního i krajských rozpočtů, sbírek a evropských zdrojů. Další opravy historických objektů financují samy řády a kongregace.

Ze světa

Trump na twitteru nasdílel příspěvky britské krajní pravice

ČTK / 30. 11. 2017 0:08

Trump na twitteru nasdílel příspěvky britské krajní pravice Americký prezident Donald Trump na svém twitteru nasdílel videa, která na této sociální síti zveřejnila místopředsedkyně britského krajně pravicového uskupení Britain First (Británie na prvním místě) Jayda Fransenová. Na jednom z nich je muž v muslimském oděvu, který o zem rozbije sochu Panny Marie. Mluvčí britské vlády dnes Trumpa za sdílení příspěvků krajně pravicové skupiny kritizoval. "

Domácí zpravodajství

M.C. Putna dokončil trilogii o katolicismu v české literatuře

red / 28. 11. 2017 14:22

M.C. Putna dokončil trilogii o katolicismu v české literatuře V listopadu vyšel poslední díl trilogie M.C. Putnu o katolicismu v české literatuře. Kniha Česká katolická literatura v kontextech let 1945-1989 byla představena veřejnosti 16. listopadu v Knihovně Václava Havla.

   

Ze světa

Papež po setkání se Su Ťij vyzval k respektování všech etnických skupin v Barmě

ČTK / 28. 11. 2017 14:16

Papež po setkání se Su Ťij vyzval k respektování všech etnických skupin v Barmě Papež František dnes v barmské metropoli Neipyijtu vyzval k respektování práv všech etnických skupin žijících v Barmě a prohlásil, že v zemi je zapotřebí vést náboženský dialog. Barmská vůdkyně Do Aun Schan Su Ťij po setkání s papežem slíbila hájit v zemi lidská práva a zajistit bezpečnost pro všechny občany. Nositelka Nobelovy ceny za mír Su Ťij čelí mezinárodní kritice kvůli tomu, že přehlíží tažení barmské armády proti menšinovému muslimskému etniku Rohingů na severu země, které OSN již dříve označila za etnickou čistku.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)