Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Patriarcha Kirill přirovnal sňatky homosexuálů k nacistickým zákonům

Ze světa

Patriarcha Kirill přirovnal sňatky homosexuálů k nacistickým zákonům

ČTK / 30. 5. 2017 11:11

 Hlava ruské pravoslavné církve, moskevský patriarcha Kirill přirovnal západní zákony dovolující homosexuálům uzavírat manželství k nacistickým zákonům. "Rozvracejí mravní povahu člověka a vyvolávají stejné pobouření jako zákony fašistického Německa," prohlásil podle serveru ruské redakce BBC.

Domácí zpravodajství

Martin David přijal v ostravské katedrále biskupské svěcení

ČTK, cirkev.cz, red. / 28. 5. 2017 13:25

Martin David přijal v ostravské katedrále biskupské svěcení Ostravsko-opavská diecéze má pomocného biskupa. Stal se jím dosavadní generální vikář Martin David, který v neděli v ostravské katedrále Božského Spasitele přijal biskupské svěcení. Udělil mu ho biskup František Václav Lobkowicz. Biskupské svěcení se v krajské metropoli odehrálo vůbec poprvé v její sedmsetpadesátileté historii. Samotná diecéze vznikla v roce 1996 vydělením z olomoucké arcidiecéze

Ze světa

Bohoslužba na břehu Labe v Lutherově Wittenbergu zakončí německý Kirchentag

ČTK, red. / 28. 5. 2017 12:56

Bohoslužba na břehu Labe v Lutherově Wittenbergu zakončí německý Kirchentag

Ze světa

K útoku na koptské křesťany v Egyptě se přihlásil Islámský stát

ČTK / 28. 5. 2017 12:29

K útoku na koptské křesťany v Egyptě se přihlásil Islámský stát Radikální organizace Islámský stát se dnes přihlásila k pátečnímu útoku na koptské křesťany v egyptské provincii Mínjá. Informovala o tom agentura Reuters. Ozbrojenci v pátek zaútočili na autobus a další vozidla s kopty asi 220 kilometrů jižně od Káhiry. Při útoku přišlo o život nejméně 29 lidí a dalších 24 osob bylo zraněno. Mezi mrtvými byla i řada dětí.

Ze světa

Začíná muslimský postní měsíc ramadán

ČTK / 28. 5. 2017 12:19

Začíná muslimský postní měsíc ramadán Muslimové po celém světě tento víkend zahájí postní měsíc ramadán. Tento svátek každý rok začíná v jinou dobu, protože se odvíjí od islámského kalendáře, který je lunární, a tudíž o 11 dní kratší než gregoriánský. Ramadán začíná, když je spatřen srpek nového měsíce. Zatímco postní měsíc v 34 zemích v souladu s prohlášením Saúdské Arábie oficiálně začal po západu slunce v pátek, v Pákistánu, Indii a Bangladéši, kde srpek měsíce spatřen nebyl, začal až v sobotu. Informoval o tom zpravodajský web Al-Džazíra.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)