Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Babiš: Proč se nesvolá mimořádná schůze sněmovny kvůli restitucím?

Domácí zpravodajství

Babiš: Proč se nesvolá mimořádná schůze sněmovny kvůli restitucím?

Vlastní zpráva / 24. 3. 2016 13:00

Předseda ANO, majitel společnosti Agrofert a ministr financí Andrej Babiše svůj projev při včerejší mimořádné schůzi Sněmovny k případu Farmy Čapí hnízdo využil spíše ke kritice politických konkurentů, v této kritice se objevily i církevní restituce. Označil je za “malou domů” pro Miloslava Kalouska a strany, které je podpořily.

Domácí zpravodajství

Dnes je Zelený čtvrtek, připomínka poslední večeře Krista

ČTK / 24. 3. 2016 12:21

Dnes je Zelený čtvrtek, připomínka poslední večeře Krista Dnes je Zelený čtvrtek, kdy si křesťané připomínají Kristovu poslední večeři s apoštoly. V katolických kostelích budou kněží při večerních mších mýt nohy vybraným mužům, jako to dělal Ježíš apoštolům. Má to připomínat Kristovu pokoru. Podle letošního rozhodnutí papeže Františka by se nově obřad mytí nohou mohl týkat i žen.

Domácí zpravodajství

Nejveselejší židovský svátek Purim předchází letošní Velikonoce

Vlastní zpráva / 23. 3. 2016 12:05

Nejveselejší židovský svátek Purim předchází letošní Velikonoce Purim je považován za nejveselejší židovský svátek. Podle starověké tradice je pro Židy na celém světě připomínkou jejich záchrany z intrik zlého vezíra Hamana v Perské říši díky odvaze Ester, perské královny izraelského původu. Zvykem je veřejné předčítání knihy Ester, svátek je také příležitostí k výměně dárků mezi příbuznými a k obdarování chudých. Slaví se karnevaly s maskami, sladkostmi, ovocem a vínem. Každý dospělý by měl na Purim vypít vína více než obvykle.

Domácí zpravodajství

Čeští muslimové odsoudili násilí v Bruselu, odmítli útlak menšin

ČTK / 23. 3. 2016 11:34

Čeští muslimové odsoudili násilí v Bruselu, odmítli útlak menšin Násilí vůči nevinným lidem odsoudilo v reakci na včerejší teroristické útoky v Bruselu Ústředí muslimských obcí v ČR. Odmítlo ale zneužívání takových tragédií k ospravedlnění snah o utlačování náboženských menšin. Prohlášení Ústředí muslimských obcí v ČR ČTK poskytl jeho předseda Muníb Alravi (Muneeb Alrawi). K bruselským útokům s asi třemi desítkami obětí na životech se přihlásila organizace Islámský stát.

Ze světa

Papež odsoudil slepé násilí v Bruselu

Radio Vaticana / 22. 3. 2016 20:44

Papež odsoudil slepé násilí v Bruselu Po dnešních bombových útocích v hlavním městě Belgie, kdy bylo dnes dopoledne usmrceno explozemi výbušnin nejméně 30 lidí a více než sto jich bylo zraněno, zaslal papež František v poledne prostřednictvím státního sekretáře soustrastný telegram arcibiskupovi Bruselu, Jozefu de Keselovi; „svěřuji Božímu milosrdenství osoby, které byly zabity, vyjadřuji blízkost pozůstalým a sympatie těm, kdo se podílejí na záchraných pracech". Papež v telegramu dále odsoudil slepé násilí a prosí Boha o dar pokoje pro všechny zkoušené a pro obyvatele Belgie.“

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)