Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Chilští poslanci schválili povinnost pro církve hlásit zneužívání

Ze světa

Chilští poslanci schválili povinnost pro církve hlásit zneužívání

ČTK / 24. 4. 2019 20:05

Chilští poslanci schválili v úterý zákon, který všem představitelům církevních organizací ukládá povinnost oznámit prokuratuře jakékoli nezákonné chování vůči nezletilým či slabým osobám, které se stane v místě jejich působnosti. Zákon ještě musí schválit horní komora parlamentu.

Domácí zpravodajství

Duka a Ženatý: Zdanění restitucí může být pro některé církve likvidační. Protestují i židovské obce

ČTK/red / 24. 4. 2019 13:05

Duka a Ženatý: Zdanění restitucí může být pro některé církve likvidační. Protestují i židovské obce Zdanění finančních náhrad pro církve za majetek nevydaný v restitucích, který v úterý opět schválila Sněmovna, způsobí církvím vážné finanční obtíže, a pro některé menší může být dokonce likvidační. Ve společném prohlášení to dnes uvedli předsedové České biskupské konference Dominik Duka, Ekumenické rady církví Daniel Ženatý a Federace židovských obcí Petr Papoušek. Novelu považují za nemravnou a protiústavní.

Ze světa

Spiegel: Stále více členů německých lidových církví nevěří v Boha

ČTK/red / 23. 4. 2019 18:29

Spiegel: Stále více členů německých lidových církví nevěří v Boha Stále více členů německých lidových církví – evangelické a katolické – už nevěří v Boha. Mezi katolíky jich o jeho existenci není přesvědčena čtvrtina, mezi protestanty dokonce třetina. Skeptičtí jsou Němci podle průzkumu veřejného mínění pro magazín Der Spiegel i k dalším základům církevního učení.

Domácí zpravodajství

Sněmovna schválila zdanění církevních restitucí, přehlasovala veto Senátu

ČTK/red / 23. 4. 2019 17:46

Sněmovna schválila zdanění církevních restitucí, přehlasovala veto Senátu Církve mají od příštího roku platit daň z peněžitých náhrad, které dostávají od státu za majetek nevydaný v restitucích. Rozhodla o tom dnes Sněmovna, když přehlasovala senátní veto předlohy poslanců KSČM. Senátoři označovali zdanění náhrad za protiústavní, u většiny poslanců ale s tímto argumentem neuspěli. Novela nyní zamíří k podpisu prezidentovi Miloši Zemanovi.

Ze světa

Útoky na kostely a hotely na Srí Lance mají 310 obětí

ČTK, mn / 23. 4. 2019 10:39

Útoky na kostely a hotely na Srí Lance mají 310 obětí Počet obětí nedělních teroristických útoků na Srí Lance vzrostl na 310. Informovala o tom dnes místní policie, která během pátrání po možných pachatelích zadržela již na 40 lidí. Mezi nimi je i syrský občan, který je ve vazbě. Úřady připisují masakr, kvůli němuž byl v zemi vyhlášen výjimečný stav, místní islamistické skupině s kontakty v zahraničí. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)