Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Tanečníci uvedou na Škaredou středu svou křížovou cestu

Domácí zpravodajství

Tanečníci uvedou na Škaredou středu svou křížovou cestu

ČTK / mn / 13. 4. 2019 15:06

Taneční zpracování křížové cesty připravuje skupina tanečníků a muzikantů pro uvedení na Škaredou středu. Představení nazvané Chrámový tanec uvede spolek Pulsar a smyčcové uskupení Krása Quartet 17. dubna od 18:00 jako součást bohoslužby v kostele svatého Mikuláše na Malé Straně v Praze.

Ze světa

Papež líbal nohy lídrům z Jižního Súdánu, prosil je o mír

ČTK / 12. 4. 2019 12:00

Papež líbal nohy lídrům z Jižního Súdánu, prosil je o mír Papež František šokoval delegaci znepřátelených politických lídrů z Jižního Súdánu, když je vyzval, aby dál usilovali o mír, a poté poklekl a všem políbil nohy. Gestem pokory ukončil papež dvoudenní setkání, na které africké politiky pozval právě proto, aby je povzbudil při plnění mírové dohody, kterou prezident Salva Kiir a vůdce povstalců Riek Machar podepsali loni v září. Její plnění se ale zadrhlo.

Domácí zpravodajství

Miloš Zeman letos vyznamená Petra Piťhu, potvrdil Ovčáček

Vlastní zpráva / 11. 4. 2019 21:31

Miloš Zeman letos vyznamená Petra Piťhu, potvrdil Ovčáček Již v lednu tohoto roku prezident Miloš Zeman uvedl, že uvažuje o udělení Řádu Tomáše Garrigua Masaryka katolickému knězi Petru Piťhovi, který v zářijovém kázání odmítl Istanbulskou úmluvu proti násilí na ženách a domácímu násilí. Dnes udělení vyznamenání v ČT24 potvrdil Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Ze světa

Emeritní papež Benedikt se vyjádřil ke zneužívání, vzbudil debatu

ČTK / 11. 4. 2019 20:27

Emeritní papež Benedikt se vyjádřil ke zneužívání, vzbudil debatu Emeritní papež Benedikt, předchůdce současné hlavy katolické církve Františka, se v rozsáhlém eseji vyjádřil ke skandálům kolem sexuálního zneužívání kněžími. V textu, který vyšel v německém církevním měsíčníku Klerusblatt, mimo jiné napsal, že případy zneužívání odstartovala sexuální revoluce v 60. letech minulého století a že pachatele chránily i špatně formulované církevní zákony.

Domácí zpravodajství

ČBK se stala jediným vlastníkem Karmelitánského nakladatelství. Jednatelem bude Přibyl

Katyd.cz / 11. 4. 2019 15:48

ČBK se stala jediným vlastníkem Karmelitánského nakladatelství. Jednatelem bude Přibyl Česká biskupská konference se v březnu stala jediným vlastníkem Karmelitánského nakladatelství (KNA), píše akutálně server Katyd.cz. Nakladatelství dosud patřilo sedmnácti subjektům.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)