Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež připustil případy sexuálního zneužívání jeptišek kněžími

Ze světa

Papež připustil případy sexuálního zneužívání jeptišek kněžími

ČTK / 6. 2. 2019 11:05

Papež František včera v letadle při návratu z návštěvy Spojených arabských emirátů připustil, že dochází k sexuálnímu zneužívání jeptišek kněžími, zmínil i případ, kdy si z nich udělali sexuální otrokyně.

Ze světa

Papež na závěr návštěvy v Emirátech celebroval mši na stadionu

ČTK / 5. 2. 2019 15:05

Papež na závěr návštěvy v Emirátech celebroval mši na stadionu Papež František dnes na závěr své třídenní návštěvy Spojených arabských emirátů odsloužil mši pod širým nebem v Abú Zabí, podle odhadu organizátorů se jí účastnilo na 170.000 lidí, včetně několika tisíc muslimů. Informovala o tom agentura AFP s tím, že tak velké veřejné shromáždění je v emirátech nevídané.

Ze světa

Vatikán a Al-Azhar chtějí společně bojovat proti extremismu

ČTK / 4. 2. 2019 21:25

Vatikán a Al-Azhar chtějí společně bojovat proti extremismu Vatikán a mešita Al-Azhar, považovaná za sídlo hlavy sunnitského islámu, podepsaly za papežovy návštěvy Spojených arabských emirátů dokument o společném boji proti extremismu. Hlava Al-Azharu šajch Ahmad Tajib ve svém příspěvku vyzval muslimy žijící na Blízkém východě, aby přijali místní komunity křesťanů. 

Ze světa

František navštíví jako první papež v historii Arabský poloostrov

ČTK, red. / 3. 2. 2019 18:40

František navštíví jako první papež v historii Arabský poloostrov Nadcházející třídenní cesta papeže Františka do Spojených arabských emirátů se označuje za milník mezicírkevních vztahů. Půjde o první případ, kdy papež stane na půdě Arabského poloostrova. Apoštolský vikář Paul Hinder, odpovídající za oblast jižní části Arabského poloostrova, cestu označil za další krok v rozvoji vztahů mezi katolickou církví a muslimským světem. 

Domácí zpravodajství

Hromnice připomenou zasvěcený život řeholníků a sester

ČTK / 2. 2. 2019 9:12

Hromnice připomenou zasvěcený život řeholníků a sester Tradici a úlohu církevních řádů a řeholních společenství připomíná dnešní Den zasvěceného života. Slaví se po celém světě, je určen zasvěceným osobám, ale je také možností, jak život za klášterními zdmi představit a podpořit. Řeholníci se také při této příležitosti tradičně setkávají se svými biskupy. V České republice působí 31 mužských a 63 ženských řeholních institutů. K začátku letošního roku v Česku žilo 656 řeholníků a 1065 řeholnic.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)