Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Biskup Holub se zranil na lyžích, ve Varech mu proto vypomáhal Radkovský

Domácí zpravodajství

Biskup Holub se zranil na lyžích, ve Varech mu proto vypomáhal Radkovský

Vlastní zpráva / 11. 2. 2018 23:56

V neděli 11. února v kostele Povýšení Svatého Kříže v Karlových Varech -Rybářích se konala společná mše karlovarských farností s plzeňským biskupem Tomášem Holubem a emeritním biskupem Františkem Radkovským. Radkovský biskupa Holuba doprovázel z důvodu  jeho úrazu natrženého lýtkového svalu. K tomuto poranění Tomáš Holub přišel při lyžování. 

Ze světa

Dnes je světový den nemocných a výročí zjevení v Lurdech

ČTK / 11. 2. 2018 12:59

Dnes je světový den nemocných a výročí zjevení v Lurdech Ve světě jsou známy stovky poutních míst, o nichž se tvrdí, že se tam přihodilo něco nadpřirozeného. Okolo 70 procent z nich je pak zasvěceno Panně Marii. Jedno z nejznámějších zjevení se údajně odehrálo před 160 lety v jihofrancouzských Lurdách, kde se 11. února 1858 měla Panna Maria poprvé zjevit místní chudé dívce Bernadettě Soubirousové. Od roku 1862 církev toto zjevení uznává jako pravé. Vizionářka byla později prohlášena za svatou. Tento den se také slaví jako Světový den nemocných.

Ze světa

Tvář antisemitismu v Německu se podle odborníků mění

ČTK, red. / 10. 2. 2018 18:10

Tvář antisemitismu v Německu se podle odborníků mění Antisemitismus v Německu se podle odborníků v posledních letech mění. Stává se osobnějším, hlasitějším a jeho původci jsou častěji také lidé, kteří nepatří mezi pravicové radikály. I proto místní politici hledají cesty, jak nové tváři antisemitismu čelit. Nedávný návrh zavést povinné návštěvy v bývalých koncentračních táborech ale vedoucí těchto institucí většinově odmítají. Čelit antisemitismu je podle nich třeba jinak.

Domácí zpravodajství

Evangelíci se ohradili proti výrokům Tomio Okamury. Lidovci chtějí jeho odvolání

Proglas.cz, red. / 9. 2. 2018 14:08

Evangelíci se ohradili proti výrokům Tomio Okamury. Lidovci chtějí jeho odvolání Synodní rada Českobratrské církve evangelické se připojila k Židovské obci v Praze a Muzeu romské kultury, které ve svém vyjádření z 29. ledna vyzývá Tomia Okamuru k veřejné omluvě obětem nacisty iniciované perzekuce a genocidy za pošlapávání jejich památky.

Domácí zpravodajství

Devadesátiletý Brady přežil holokaust, rodinu mu vyvraždili Němci, Zeman ho nevyznamenal

ČTK / 9. 2. 2018 9:24

Devadesátiletý Brady přežil holokaust, rodinu mu vyvraždili Němci, Zeman ho nevyznamenal Příběh Jiřího Bradyho a jeho mladší sestry Hany by asi zůstal zapomenut mezi mnoha jinými válečnými osudy. Tento rodák z židovského rodiny z Nového Města na Moravě však inspiroval tisíce dětí po celém světě díky knize Hanin kufřík a vzdělávacímu programu ve školách. V ČR též vzbudila v roce 2016 pozornost kontroverze kolem státního vyznamenání pro Bradyho, který dnes 9. února slaví devadesátiny.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)