Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ekumenická rada církví má nové předsednictvo. Majetkové vyrovnání mají za uzavřené

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada církví má nové předsednictvo. Majetkové vyrovnání mají za uzavřené

ERC / 23. 11. 2017 8:35

V úterý 21. listopadu se v Praze sešlo 14. valné shromáždění Ekumenické rady církví v České republice (ERC). Tento nejvyšší orgán ERC se skládá ze tří delegátů za každou z 11 členských církví a po jednom zástupci za církev přidruženou a církve se statusem pozorovatele. Valné shormáždění zvolilo nové vedení a přijalo prohlášení ke snahám o znovuotevření diskuze o majetkovém vyrvonání

Domácí zpravodajství

Prokop Siostrzonek byl zvolen opatem

Vlastní zpráva / 21. 11. 2017 13:26

Prokop Siostrzonek byl zvolen opatem Kapitula Benediktinského arciopatství sv. Vojtěcha a sv. Markéty v Praze-Břevnově oznámila, že dne 21. listopadu, za předsednictví P. Edmunda Wagenhofera, praesese Slovanské benediktinské kongregace sv. Vojtěcha, zvolila 61. opata břevnovského kláštera. Zvolen byl Petr Prokop Siostrzonek, dosavadní převor-administrátor tohoto opatství, kterým se stal po smrti břevnovského arciopata Anastáze Opaska v létě 1999.

Domácí zpravodajství

Husitská církev jako jedna z prvních začala světit ženy. 70.výročí připomene konference a bohoslužba

Vlastní zpráva / 20. 11. 2017 15:45

Husitská církev jako jedna z prvních začala světit ženy. 70.výročí připomene konference a bohoslužba V roce 2017 si Církev československá husitská připomíná 70. výročí kněžského svěcení udělovaného ženám. Církev československá husitská, zřejmě jako jedna z prvních církví v Evropě, vysvětila v r. 1947 dvě ženy se stejnými právy a povinnostmi jako měli kněží – muži. Při příležitosti 70. výročí kněžského svěcení žen v CČSH pořádá Husitská teologická fakulta Univerzity Karlovy ve spolupráci s Církví československou husitskou mezinárodní konferenci „Žena vysvěcená“

Domácí zpravodajství

Ikonopisecký seminář bude otevřený všem zájemcům. Organizátoři ale odmítají ekumenismus

Vlastní zpráva / 19. 11. 2017 21:14

Ikonopisecký seminář bude otevřený všem zájemcům. Organizátoři ale odmítají ekumenismus Orthodoxia Christiana ve spolupráci s ikonopiseckou dílnou „E.E.E.“ (se sídlem v Řecku, v městečku Fili poblíž Athén) pořádá třídenní „vánoční“ seminář ikonopisectví. Seminář je otevřen všem zájemcům o pravoslavné ikonopisectví - jak těm, kteří dosud s ikonami žádné zkušenosti nemají, tak těm, kteří mají vážný zájem o prohloubení svých znalostí a dovedností v této z generace na generaci předávané tradici byzantského umění.

Ze světa

Papež sloužil bohoslužbu pro tisíce chudých lidí a pomáhal servírovat oběd

ČTK, AED / 19. 11. 2017 19:04

Papež sloužil bohoslužbu pro tisíce chudých lidí a pomáhal servírovat oběd Papež František dnes ve svatopetrském chrámu sloužil bohoslužbu pro tisíce lidí bez majetku, práce i domova, v rámci prvního katolického světového dne chudých. Papež při této příležitosti burcoval 1,2 miliardy katolíků po celém světě do boje proti lhostejnosti, které nejchudší čelí. Pomoc potřebným představuje podle něj propustku do ráje.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)