Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kostely na Srí Lance zůstanou kvůli bezpečnosti o víkendu zavřené

Ze světa

Kostely na Srí Lance zůstanou kvůli bezpečnosti o víkendu zavřené

ČTK / 4. 5. 2019 0:28

Ve srílanské metropoli Kolombu se kvůli hrozbě dalších atentátů už druhý víkend po sobě neuskuteční mše v katolických kostelech. Podle vlády by další útoky mohla chystat skupina napojená na teroristickou organizaci Islámský stát (IS).

Ze světa

Německé lidové církve by mohly do roku 2060 přijít o polovinu členů

ČTK / 3. 5. 2019 12:34

Německé lidové církve by mohly do roku 2060 přijít o polovinu členů Německá katolická a evangelická církev přijdou do roku 2060 o zhruba polovinu svých členů. Počítá s tím alespoň studie univerzity ve Freiburgu, kterou si objednaly. Dnes mají obě církve dohromady přibližně 45 milionů členů.

Ze světa

Kantorovo středisko: Ve světě přibývá antisemitských útoků

ČTK / 2. 5. 2019 14:32

Kantorovo středisko: Ve světě přibývá antisemitských útoků Násilných útoků proti Židům loni přibylo a počet Židů zabitých při antisemitsky motivovaných trestných činech byl nejvyšší za desítky let. Uvedlo to dnes Kantorovo středisko při univerzitě v Tel Avivu. Útoků namířených proti Židům celosvětově přibylo o 13 procent na 387.

Domácí zpravodajství

Zeman podepsal zdanění církevních restitucí

ČTK / 2. 5. 2019 14:27

Zeman podepsal zdanění církevních restitucí Církve budou od příštího roku hradit daň z peněžitých náhrad, které dostávají od státu za majetek nevydaný v restitucích. Novelu poslanců KSČM, jež zdanění zavádí, dnes podepsal prezident Miloš Zeman, informoval v tiskové zprávě mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Zdanění náhrad ale ještě může zrušit Ústavní soud.

Domácí zpravodajství

Církev poskytne on-line pomoc obětem pohlavního zneužití. Každý čtvrtek bude možné i zavolat

ČTK / 2. 5. 2019 9:12

Církev poskytne on-line pomoc obětem pohlavního zneužití. Každý čtvrtek bude možné i zavolat Česká biskupská konference a konference vyšších řeholních představených chtějí poskytnout péči a pomoc nezletilým a zranitelným obětem pohlavního zneužití duchovním. Ve středu proto spustili kontaktní místo, internetovou stránku www.ochrananezletilych.cz. Na dnešní tiskové konferenci to řekl generální sekretář České biskupské konference Stanislav Přibyl.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)