Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Představitelé církví vyjadřují soustrast rodinám horníků. Budou za ně sloužit půlnoční bohoslužby

Domácí zpravodajství

Představitelé církví vyjadřují soustrast rodinám horníků. Budou za ně sloužit půlnoční bohoslužby

ČTK / 22. 12. 2018 9:32

Soustrast rodinám obětí důlního neštěstí na Karvinsku vyjádřili tamní biskupové i generální sekretář České biskupské konference (ČBK) Stanislav Přibyl. Martin David, pomocný biskup ostravsko-opavský, vzpomněl na oběti při dnešní ranní bohoslužbě i, ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz bude obětovat za zemřelé, všechny oběti a rodiny půlnoční liturgii 24. prosince v ostravské katedrále. Kondolenci zaslal také kardinál Dominik Duka, pražský arcibiskup a předseda ČBK, a zástupci Slezské církve evangelické.

Domácí zpravodajství

Duka dal Halíkovi písemnou důtku, ten reagoval prohlášením

ČTK/red / 20. 12. 2018 19:55

Duka dal Halíkovi písemnou důtku, ten reagoval prohlášením Katolický kněz, teolog a filozof Tomáš Halík si za svá vyjádření týkající se kázání P. Petra Piťhy v pražské katedrále na svátek sv. Václava vysloužil písemné napomenutí kardinála Dominika Duky. Podle dnešního vyjádření Arcibiskupství pražského se tak stalo již 12. listopadu

Domácí zpravodajství

Průzkum: Čtvrtina Čechů se označuje za věřící, třetina za ateisty

ČTK / 19. 12. 2018 0:32

Průzkum: Čtvrtina Čechů se označuje za věřící, třetina za ateisty Čtvrtina Čechů se považuje za věřící a téměř třetina lidí tvrdí, že jsou ateisté. Nadpoloviční většina obyvatel ČR si myslí, že existuje Bůh nebo něco jiného, co je přesahuje, vyplývá z aktuálního průzkumu agentury STEM.

Domácí zpravodajství

Skauti přinesli betlémské světlo do svatovítské katedrály

ČTK / 16. 12. 2018 14:26

Skauti přinesli betlémské světlo do svatovítské katedrály Skauti dnes přinesli světlo z Betléma do katedrály svatého Víta na Pražském hradě. Převzal ho od nich nový apoštolský nuncius Charles Daniel Balvo, který tam sloužil mši ke třetí adventní neděli a představil se tak českým věřícím. Po obřadu zažehl vatikánský velvyslanec svícen v transeptu katedrály, odkud si lidé mohou odnést betlémské světlo do svých domovů.

Ze světa

Ukrajina má novou národní církev v čele s metropolitou. Biskupové věrní Moskvě se nepřipojili

ČTK / 15. 12. 2018 21:32

Ukrajina má novou národní církev v čele s metropolitou. Biskupové věrní Moskvě se nepřipojili Představitelé ukrajinských pravoslavných církví dnes na církevním sněmu v Kyjevě schválili sloučení svých organizací v nezávislou ukrajinskou národní církev. Potvrdil to podle světových tiskových agentur ukrajinský prezident Petro Porošenko. Synod podle Porošenka zvolil hlavu nové církve - metropolitu kyjevského a celé Ukrajiny Epifanije. "Tento den vejde do dějin jako posvátný den - den konečné nezávislosti na Rusku," prohlásil podle agentury Reuters ukrajinský prezident před tisícovkami přívrženců.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)