Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Pohraniční česká města si budou připomínat výročí Křišťálové noci. Do Liberce přijede i Babiš

Domácí zpravodajství

Pohraniční česká města si budou připomínat výročí Křišťálové noci. Do Liberce přijede i Babiš

Vlastní zpráva / 1. 11. 2018 11:02

Na noc z 9. na 10. listopadu letošního roku připadá 80. výročí Křišťálové noci. Noci, které dostala jméno po střepech z rozbitých výloh židovských obchodů a oken synagog. V celém Německu, Rakousku a také v Sudetech, které tehdy již byly připojeny k Říši, došlo k organizovanému útoku na Židy. Tuto událost si lidé připomenou v řadě pohraničních měst.

Domácí zpravodajství

Sněmovna nedokončila debatu o zdanění státních náhrad církvím

ČTK / 31. 10. 2018 10:00

Sněmovna nedokončila debatu o zdanění státních náhrad církvím Sněmovna včera večer nedokončila další debatu o zdanění peněžitých náhrad církvím za majetek, který jim stát nevydal v restitucích. Klub TOP 09 si vyžádal přestávku do konce jednacího dne. Diskuse o předloze komunistických poslanců by mohla v nynějším druhém čtení pokračovat už ve středu.

Ze světa

Pákistánský soud osvobodil křesťanku odsouzenou k smrti za rouhání

ČTK / 31. 10. 2018 9:53

Pákistánský soud osvobodil křesťanku odsouzenou k smrti za rouhání Pákistánský nejvyšší soud osvobodil křesťanku, která byla v roce 2010 odsouzena k trestu smrti za urážku islámského proroka Mohameda. Soud dnes nařídil propustit na svobodu ženu, která je matkou čtyř dětí. Rozhodnutí by mohlo vyvolat masivní pouliční protesty tvrdých zastánců islámu.

Domácí zpravodajství

Evangelíci jsou znepokojeni vypjatou diskuzí o Istanbulské úmluvě. Považují ji spíše za pozitivní

e-cirkev.cz / 30. 10. 2018 15:20

Evangelíci jsou znepokojeni vypjatou diskuzí o Istanbulské úmluvě. Považují ji spíše za pozitivní Synodní rada Českobratrské církve evangelické vydala stanovisko k diskuzi o Úmluvě Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí (o tzv. Istanbulské úmluvě), ve kterém vyjádřila své znepokojení nad vypjatou a z jejího pohledu věcně nepřiměřenou diskuzí k dokumentu.

Ze světa

Kubánští biskupové kritizovali návrh nové ústavy

ČTK / 30. 10. 2018 14:51

Kubánští biskupové kritizovali návrh nové ústavy Kubánská katolická církev odmítla návrh nové kubánské ústavy, která opět zakotvuje vedoucí úlohu komunistické strany na tomto karibském ostrově. Katoličtí biskupové v prohlášení, zveřejněném o víkendu na internetu, kritizují, že v zemi opět nebude pluralitní politický systém.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 120)