Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež se poprvé v historii setká s moskevským patriarchou

Ze světa

Papež se poprvé v historii setká s moskevským patriarchou

ČTK / 5. 2. 2016 13:40

Papež František se příští pátek setká s patriarchou ruské pravoslavné církve Kirillem. Dnes to bylo souběžně oznámeno ve Vatikánu a v Moskvě. První schůzka nejvlivnějších představitelů obou církví v dějinách se uskuteční na Kubě, kde budou v té době oba církevní činitelé na návštěvě. Podle expertů jde o zásadní krok k překonání rozporů, které obě významné světové církve dělí už tisíc let.

Ze světa

Australské kostely nabídly pomoc migrantům, jimž hrozí vyhoštění

ČTK / 5. 2. 2016 9:43

Australské kostely nabídly pomoc migrantům, jimž hrozí vyhoštění Australské kostely nabídly, že poskytnou útočiště žadatelům o azyl, kterým hrozí vypovězení do detenčního centra na ostrově Nauru v Tichém oceánu. Představitelé církve tak reagovali na středeční rozhodnutí australského Nejvyššího soudu, který potvrdil, že vládní politika umožňující držení migrantů v zařízeních mimo australské území je v souladu s ústavou.

Ze světa

Obama při návštěvě americké mešity kritizoval útoky na islám

ČTK / 5. 2. 2016 9:38

Obama při návštěvě americké mešity kritizoval útoky na islám Americký prezident Barack Obama při středeční návštěvě mešity v Baltimore kritizoval jako neomluvitelné útoky některých politiků proti muslimům a islámu. Prohlásil, že útok proti jedné víře je útokem proti všem náboženstvím. Obama navštívil americkou mešitu ve funkci prezidenta vůbec poprvé.

Ze světa

U Zdi nářků vznikne zóna pro společnou modlitbu žen a mužů

ČTK / 3. 2. 2016 10:18

U Zdi nářků vznikne zóna pro společnou modlitbu žen a mužů U Zdi nářků v Jeruzalémě vznikne zóna pro společnou modlitbu mužů a žen.  Vláda premiéra Benjamina Netanjahua tak rozhodla ke konci ledna. Dosud se zástupci obou pohlaví směli u nejposvátnějšího místa judaismu modlit pouze odděleně, informovaly světové agentury.

Domácí zpravodajství

Do Česka brzy přiletí další křesťanští uprchlíci z Iráku

ČTK / 2. 2. 2016 18:09

Do Česka brzy přiletí další křesťanští uprchlíci z Iráku Koncem týdne by do Česka měla přiletět druhá skupina křesťanských uprchlíků z Iráku. Mělo by jít o 22 lidí. Na svém webu to uvedl Nadační fond Generace 21, který se na přesídlení uprchlíků podílí. Jeho pracovníci zároveň v Irbílu připravují příjezd dalších šedesáti uprchlíků, který by mohl být na konci února a v březnu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)