Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Merkelová se nebojí mluvit o Bohu

Ze světa / juml / Vlastní zpráva / 25. září 2013 19:20
Merkelová se nebojí mluvit o Bohu

Angela Merkel, kancléřka Spolkové republiky Německo, první žena v tomto úřadu
Autor: Wikipedia.org / Alexander Kurz / Creative Commons

Schwäbisch Gmünd (Německo) - Mediální poradci zpravidla zakazují politikům mluvit o Bohu, což například přiznal katolík Tony Blair. Německá spolková kancléřka Angela Merkelová, která v neděli triumfálně zvítězila ve volbách, se však nebojí říci: Před Bohem nejsem spolkovou kancléřkou.

Angela Merkelová zahájila 12. července  regionální setkání mladých křesťanů z řad pietistů  (Apis - Altpietisten) v jihoněmeckém Švábsku (ve městě Schwäbisch Gmünd). Ve své čtyřicetiminutové řeči opakovaně zmiňovala své zkušenosti s vírou, jak informovala agentura IDEA.

Merkelová pověděla, při významných výzvách své práce zkoumá v modlitbě, zda její rozhodnutí byla správná. Víra v Boha ji chrání před fantaziemi o všemocnosti, zneužitím moci, utopiemi a sebepřeceňováním. „Před Bohem nejsem spolkovou kancléřkou, ale Angela Merkelová,“ řekla mladým evangelíkům.  Věřící člověk podle ní ví, že nedělá všechno dobře a že chyby mohou být odpuštěny.  O Bibli kancléřka pověděla, že to není slovník pro řešení politických problémů, ale je to hodnotový kompas, který je pro její stranu závazný. K tomu patří i ochrana lidského života od jeho počátku až do konce.

Na závěr vyslovil před kancléřkou mládežnický farář Steffen Kern „tři zbožná přání“. Poprosil ji, aby se zasadila za ochranu manželství a rodiny. Stát by také měl dělat více pro ochranu nenarozených dětí.  A také by se měl více zasazovat za pronásledované křesťany ve světě.

Jak známo, Angela Merkelová je dcerou luterského faráře Horsta Kasnera. Prezidentem Německa pak je luterský farář Joachim Gauck.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)