Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Lyonský arcibiskup už nebude vyšetřován v pedofilní kauze

Ze světa / juml / ČTK / 2. srpna 2016 8:13
Lyonský arcibiskup už nebude vyšetřován v pedofilní kauze

Philippe Barbarin
Autor: Wikipedia.org / MEDEF / Wikimedia Commons

Lyon - Francouzská prokuratura podle agentury Reuters ukončila vyšetřování lyonského arcibiskupa Philippa Barbarina obviňovaného z toho, že kryl pedofilní činy podřízených duchovních. Proti Barbarinovi, který patří k nejvlivnějším členům francouzského episkopátu, nebude vzneseno žádné obvinění.

Policie si Barbarina předvolala k více než deset hodin trvajícímu výslechu 8. června. Jádrem skandálu, který vypukl před několika měsíci, byl případ kněze obžalovaného v lednu ze sexuálního zneužití mladých skautů v letech 1986 až 1991. Barbarin už dříve médiím řekl, že pedofilní činy podřízených by nikdy úřadům nezatajoval.

Začátkem června papež vydal dekret umožňující odvolávání biskupů, kteří nebudou rázně řešit případy sexuálního zneužívání nezletilých katolickými kněžími. Podle papeže by u biskupů šlo v takovém případě o "vážnou nedbalost při výkonu funkce".

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)