Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Mezinárodní ekumenické společenství zve na konferenci do anglického Liverpoolu

Ze světa / kir / Vlastní zpráva / 27. dubna 2022 11:08
Mezinárodní ekumenické společenství zve na konferenci do anglického Liverpoolu

Anglikánská katedrála v Liverpoolu
Autor: Wikipedia.org / calflier001 / Creative Commons

Liverpool - Mezinárodní ekumenické společenství (IEF – International Ecumenical Fellowship) zve na 46. mezinárodní konferenci, tentokrát do anglického Liverpoolu na Hope University která se uskuteční od 25. července  do 1. srpna letošního roku. V roce 2015 se konference uskutečnila i v Praze u příležitosti jubilea Mistra Jana Husa.

Tématem letošní konference je „Uzdravím svůj lid“ (Jer 33,6) – Společně v naději, modlitbě a akci za obnovený svět. Konference by se podle pořadatelů mělo zúčastnit přibližně 100–150 lidí z Německa, Francie, Španělska, Polska, Rumunska, České republiky a Spojeného království i z Afriky a Latinské Ameriky. Pořadatelé chtějí pozvat i nové účastníky, kteří dosud žádnou mezinárodní konferenci IEF nezažili.

Mezinárodní ekumenické společenství zve na konferenci do anglického Liverpoolu

Katolická katedrála v Liverpoolu
Autor: Wikipedia.org / Diliff / Creative Commons

Liverpool, město ležící v severozápadní Anglii na řece Mersey, kdysi tak polarizované mezi katolíky a protestanty, námořní brána do Irska i zámoří, je proslulé v mnoha ohledech. Pyšní se dvěma mohutnými katedrálami, pulzujícím kulturním životem, je domovem dvou známých fotbalových týmů a pochází odtud skupina The Beatles. Na starém nábřeží vzniklo kulturní centrum s muzei a galeriemi v budovách historických doků. Ekumenické organizace ve městě usilují o sociální spravedlnost na projektech ve prospěch marginalizovaných, ztracených, stigmatizovaných a zbavených práv, aby jim poskytly pocit začlenění a podpory. Magazín Christnet nedávno psal o zajímavé ekumenické spolupráci ve městě mezi katolíky a anglikány.

Hope University, kde bude centrum konference, je moderní univerzitní kampus vzdálený asi 25 minut od centra Liverpoolu. Zde se budou v rámci konference celý týden konat bohoslužby, workshopy a další společné aktivity. Účastníci zde budou i ubytováni. V areálu se nachází obchod, bar a sportovní zařízení. Pozemek je rovinatý s cestičkami mezi budovami. V areálu je i velká kaple.  

Účastníci budou mít příležitost navštívit i některé projekty a církve, které se zabývají různými problémy obyvatel Liverpoolu. Přímo na místě na Hope University pak bude na výběr ze 14 workshopů v různých jazycích.

Zájemci se mohou přihlásit nejpozději do 30. dubna e-mailem předsedovi české sekce IEF Peteru Stephensovi (p.stephens@volny.cz). Cena za pobyt s plnou penzí se pohybuje v rozpětí 8-11 tisíc korun podle typu ubytování. Každý se může stát i členem IEF a získat až třítisícovou slevu. Doprava na místo není v ceně, ale může být organizovaná společně.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)