Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kardinál Duka i biskupové Kročil a Holub reagují na reportáž TV Seznam o zneužívání

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka i biskupové Kročil a Holub reagují na reportáž TV Seznam o zneužívání

Vlastní zpráva / 22. 3. 2019 23:02

Českobudějovická diecéze nedokázala za deset let vyřešit případ, ve kterém jejího kněze obvinilo několik věřících žen ze sexuálního zneužívání, vyplývá to z reportáže, kterou ve středu 20. března odvysílala televize Seznam.

Ze světa

V Birminghamu někdo poničil pět mešit

ČTK / 22. 3. 2019 15:34

V Birminghamu někdo poničil pět mešit V anglickém Birminghamu někdo poničil pět mešit, na nichž rozbíjel okna. Pachatele ani motiv činu policie nezná. Na vyšetřování se však podílejí i experti na terorismus, informovaly dnes tiskové agentury, které připomínají, že vandalové řádili jen několik dní po teroristickém útoku na mešity v novozélandském městě Christchurch.

Domácí zpravodajství

Velhartický farář byl odvolán kvůli podezření ze znásilňování a zneužívání žen

Vlastní zpráva / 21. 3. 2019 17:01

Velhartický farář byl odvolán kvůli podezření ze znásilňování a zneužívání žen Českobudějovické biskupství během ledna odvolalo prakticky ze dne na den kněze Vendelína Zboroně z farnosti ve Velharticích, píše server Českého rozhlasu Plzeň. Žádné důvody odvolání kněze ale biskupství dosud nezveřejnilo. Server Seznam.cz ale zveřejnil svěděctví žen ve videopořadu, kde ženy tvrdí, že je farář sexuálně zneužíval.

Domácí zpravodajství

Katolická církev zřídí kontaktní místo pro zneužívané mladistvé

ČTK / 20. 3. 2019 21:22

Katolická církev zřídí kontaktní místo pro zneužívané mladistvé Česká katolická církev zřídí kontaktní místo pro mladistvé ohrožené sexuálním zneužíváním. Má například pomoci ke zprostředkování psychologické a právní pomoci.

Domácí zpravodajství

Předseda Sněmovny Vondráček bude mít s dalšími audienci u papeže

ČTK / 19. 3. 2019 21:52

Předseda Sněmovny Vondráček bude mít s dalšími audienci u papeže Česko-slovenských oslav 1150. výročí smrti svatého Cyrila v Římě se zúčastní delegace České biskupské konference i čeští a slovenští politici. Do Vatikánu 21. a 22. března pojede také předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) a předseda slovenské Národní rady Andrej Danko. Kromě slavnostní mše k uctění památky sv. Cyrila je na programu také audience Vondráčka a Danka u papeže Františka.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)