Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nástupce papeže Františka kardinál Poli se v Argentině ujal funkce arcibiskupa

Ze světa / vlu / ČTK / 21. dubna 2013 9:54

Buenos Aires - Novým arcibiskupem argentinského Buenos Aires se v sobotu stal Mario Poli. Nahradil tak Jorgeho Bergoglia, jenž byl v polovině března zvolen papežem. 65letý Poli byl do funkce na konci minulého měsíce jmenován právě novým pontifikem Františkem, slavnostní uvedení do úřadu se ale uskutečnilo až nyní v hlavní buenosaireské katedrále, uvedla agentura AP. 

Ceremonie se zúčastnil i vatikánský vyslanec Emil Paul Tscherrig. Argentinská prezidentka Cristina Fernándezová Kirchnerová nedorazila, protože je nyní na zahraniční cestě v Peru a Venezuele, kde se konala slavnostní inaugurace prezidenta Nicoláse Madura. "Do nástupce Bergoglia vkládáme velká očekávání a naději. Přejeme mu hodně štěstí při jeho pastoračních aktivitách," uvedl Julian Dominguez, předseda dolní komory argentinského parlamentu, který byl v katedrále rovněž přítomen.

Poli je údajně duchovním, který se nové hlavě katolické církve v mnohém podobá. Byl biskupem ve městě Santa Rosa v argentinské provincii La Pampa a v letech 2002 až 2008 sloužil jako jeden z pomocných biskupů v Buenos Aires, právě u tehdejšího kardinála Bergoglia. Vystudoval teologii a sociální práci, vysvěcen byl v roce 1978. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)