Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Itálii kvůli poutníkům trvale vystaví ostatky světce Padre Pia

Ze světa / vlu / ČTK / 20. května 2013 17:04
V Itálii kvůli poutníkům trvale vystaví ostatky světce Padre Pia

Pio de Pietrelcina
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Řím - V Itálii se rozhodli trvale vystavit ostatky populárního světce Padre Pia, za nímž se do jihoitalského města San Giovanni Rotondo vydávají miliony poutníků. Tělo světce bude k vidění v kryptě nového kostela Chiesa Nuova, který vznikl podle plánů světoznámého architekta Renza Piana. Pro věřící bude krypta otevřená od 1. června, napsala dnes agentura AFP.

Kapucínský mnich Padre Pio, který zemřel v roce 1968, už za života proslul údajnou schopností uzdravovat nevyléčitelně choré. Za svatého ho v roce 2002 prohlásil papež Jan Pavel II. V roce 2008 byly Piovy ostatky exhumovány a přeneseny do skleněné rakve v kryptě kláštera Santa Maria delle Grazie.

Tělo světce bylo vystaveno 17 měsíců a za tu dobu se mu přišlo poklonit 5,5 milionu věřících, včetně předchozího papeže Benedikta XVI. Pak bylo opět pohřbeno v hrobce, ta ale nyní bude trvale zpřístupněna a ostatky bude vidět díky skleněné stěně.

Padre Pio je jedním z nejpopulárnějších katolických svatých, zejména v Itálii. Narodil se v Puglii v roce 1887 a už za svého života, který většinou strávil v klášterním ústraní, byl opředen řadou legend, jež mu přičítaly nadpřirozené schopnosti. Traduje se například, že ve své mnišské cele svedl zápas s ďáblem, že dokázal předpovídat budoucnost a že o hříších svých "oveček" věděl ještě dřív, než se mu vyzpovídaly. Svatořečení Padre Pia mělo ale také mnoho odpůrců, kteří tvrdili, že kapucínský "divotvůrce" byl pouhým podvodníkem. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)