Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Řečtí neonacisté vyhrožují muslimům smrtí, chtějí je vystěhovat

Ze světa / vlu / ČTK / 20. května 2013 20:09
Řečtí neonacisté vyhrožují muslimům smrtí, chtějí je vystěhovat

Demonstrace řeckých neonacistů spojených ze Zlatého úsvitu
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Atény - Řečtí neonacisté zastoupení v parlamentu dali muslimským přistěhovalcům ultimátum do 30. června, aby se vystěhovali ze země. V dopise adresovaném o víkendu místnímu islámskému sdružení pohrozili, že muslimy jinak podřežou "jako jehňata na jatkách". Informovala o tom dnes agentura AFP.

"Muslimští vrazi, máte čas do 30. června, abyste uzavřeli svoje bordely v Řecku a odstěhovali se pryč," uvedla krajně nacionalistická strana Zlatý úsvit, která je známa svými výpady proti cizincům, ale i homosexuálům nebo Evropské unii.

Podle agentury AFP mluvčí Zlatého úsvitu Ilias Kasidiaris se o víkendu také ostře ohradil proti možné výstavbě mešity na předměstí Atén. Kasidiaris prohlásil, že pokud by se mělo začít s její výstavbou, vytvoří nacionalisté "jednotnou frontu", do níž se zapojí minimálně 100.000 Řeků, kteří tomu zabrání. Podle AFP kromě muslimské menšiny žijící dlouhodobě na severovýchodě země u hranic s Tureckem zvýšil počet muslimů v zemi na odhadem půl milionu příliv statisíců přistěhovalců z Asie a Afriky z posledních několika let.

Zlatý úsvit podporuje i konzervativní část řecké ortodoxní církve

Neonacisté také útočí proti dalším menšinám, zejména homosexuálům, za což se jim dostalo podpory u části konzervativní řecké ortodoxní církve. Ta nelibě nese i rozpínání islámu v Řecku.

Extremistický Zlatý úsvit, který s prohlubující se hospodářskou krizí neustále nabírá na síle, získal v loňských volbách 18 parlamentních křesel. Podle některých průzkumů veřejného mínění by se stal v dalších volbách třetí nejsilnější stranou v zemi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)