Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Protestantská Křesťanská konference proběhne o svátcích v Lucerně

Domácí zpravodajství / juml / KMS / 3. července 2013 17:03

Praha - Třídenní Křesťanská konference na svátky Mistra Jana Husa a slovanských věrozvěstů se letos bude konat již po šestadvacáté. Po 18 letech se setkání vrací do pražského paláce Lucerna.

Obvyklý formát konference s hlavním zahraničním řečníkem (loni anglikánský biskup Sandy Millar) doplněným řadou řečníků domácích je letos výjimečně jiný: o plenární promluvy i o semináře se rovným dílem rozdělí čeští a slovenští křesťanští vedoucí z různých církví.

Jde o „česko+slovenskou“ konferenci, která nese heslo Společně. Organizátoři tak chtějí připomenout smlouvu mezi českými a slovenskými křesťany uzavřenou na Křesťanské konferenci před 21 lety: vzdor tehdy již nevyhnutelnému rozdělení Československa se křesťané obou národů rozhodli zůstat jednotní.

„Cikánský pastor“ z Košic Stefan Horn povede vedle plenární promluvy i seminář pod názvem „Cesta k romské duši“. Horn je národností Sinti a před 13 lety přišel do Košic z Německa. Jeho služba má sociální rozměr: Romové pod vlivem jeho služby přestávají krást a začínají chodit do práce. „Naše generace potřebuje průlom, nový zážitek s Bohem, novou naději,“ sdělil Horn pořadatelům to, co od konference očekává.

Mezi řečníky během konference vystoupí mj. biskup AC Martin Moldan a whistleblower a senátor Libor Michálek. Michálkovo téma je, zda (případně jak) může křesťan, který nepracuje jako politik, ovlivnit politiku.

Na setkání vystoupí kapely z obou zemí. V neděli povede chvály slovenská skupina Timothy pod vedením Mariána Lipovského, která snese srovnání s tím nejlepším, co v současné evropské křesťanské hudbě existuje. Samostatný večerní koncert skupiny Timothy Křesťanskou konferenci také uzavře. Koncert je otevřen i pro ty, kdo se akce nezúčastní.

Akce pořádaná Křesťanskou misijní společností a Českou evangelikální aliancí začíná v pátek 5. 7. v 9:30, závěrečný koncert je v neděli 7. 7. od 18 hodin. Vstupenky na celou akci i na jednotlivé programy bude možné koupit na místě.

Bližší informace na http://kk.kmspraha.cz

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)