Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Pomáhala mi modlitba, uvedl Michálek při křtu knihy o boji s korupcí

Domácí zpravodajství / juml / Vlastní zpráva / 11. září 2013 15:50
Pomáhala mi modlitba, uvedl Michálek při křtu knihy o boji s korupcí

Libor Michálek při prezentaci knihy v knihkupectví Neoluxor
Autor: Christnet.cz

Praha - Ve čtvrtek 5. září se v knihkupectví Neoluxor na Václavském náměstí v Praze uskutečnil křest knihy whistleblowera a senátora Libora Michálka Zničte to, nebo to zničí vás (viz recenzi v magazínu Christnet.cz).

Křtu se zúčastnili Michálkovi přátelé a také bývalí spolupracovníci z České národní banky a Státního fondu životního prostředí. Přítomen byl též jeho pastor.

Michálek by si podle svých slov přál, aby si čtenář po přečtení knihy odnesl povzbuzení, že má smysl se snažit o změnu věcí k lepšímu a také chuť a elán se zapojovat do veřejného dění ať už v občanské společnosti, nebo v politice, aby se do politiky dostalo více poctivých a odpovědných lidí a bylo v ní méně těch, o kterých se knize píše.

Podle Michálka v době zveřejnění aféry na něj působily tlaky, které postupně gradovaly. Název knihy je vzat z posledního rozhovoru s tehdejším ministrem Pavlem Drobilem (ODS). Ten místo toho, aby se zaradoval, že se podařilo zachytit podivné snahy jeho poradce, tak řekl: „Zničte to, nebo to zničí vás“.

Při prezentaci se Michálek také zmínil, že v těžkých chvílích pro něj byla důležitá podpora jeho pastora. Předně spočívala v modlitbách. Pro Christnet.cz řekl, že od něj měl v konkrétních situacích podněty z Bible, podle nichž se snažil jednat a pak se zdánlivě zamotaná situace posunula kupředu. Již dříve Michálek pro Christnet.cz uvedl, že některé situace po propuknutí aféry byly hodně vypjaté a člověk tehdy musel počítat se vším. „Pokud bych nebyl věřící, tak si nedovedu představit, jak bych se vypořádával třeba se strachem ohledně své rodiny,“ uvedl ve starším rozhovoru.

Na otázku Christnetu, jak se dívá na konec Nečasovy „protikorupční vlády“, Michálek konstatoval: „Především se domnívám, že to byl velký podvod na voličích, když se tato vláda nálepkovala jako protikorupční a rozpočtově odpovědná. V tomto smyslu, je dobře, že skončilo toto pokrytectví.“ Zároveň se je však podle něj třeba položit otázku, kým bude tato vláda nahrazena, a zde tato kniha apeluje na čtenáře, aby se zamyslel nad tím, komu dá podporu ve volbách.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)