Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Unesený nigerijský arcibiskup je zase na svobodě

Ze světa / juml / ČTK / 16. září 2013 15:25

Abuja (Nigérie) - Jeden z nejvýše postavených duchovních anglikánské církve v Nigérii, arcibiskup Ignatius Kattey, kterého více než před týdnem unesli neznámí ozbrojenci, je opět na svobodě. Oznámila to britská stanice BBC na svém webu.

Podle policie byl duchovní osvobozen o sobotním večeru poblíž přístavního města Port Harcourt na jihu země, aniž by bylo únoscům vyplaceno výkupné. Arcibiskup je podle komuniké "ve stabilním stavu". Úřady se zdržely podrobnějších informací o únoscích.

Únosy za účelem získání výkupného se v posledních letech rozmohly na jihu země, kde v oblasti bohaté na ropu a hlásící se převážně ke křesťanství operují četné ozbrojené gangy. Loni tu byla unesena například matka ministra financí, na svobodu se dostala po pěti dnech.

Arcibiskup a jeho manželka Beatrice byli uneseni u své rezidence v Port Harcourt 6. září. Arcibiskupovu manželku únosci propustili na svobodu už po pár hodinách. Samého arcibiskupa se únosci podle policejní mluvčí rozhodli propustit v okamžiku, kdy jim už muži zákona byli na stopě a zločincům hrozilo dopadení.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)