Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Finanční transparentnost Vatikánu se podle nezávislé ratingové agentury zlepšila

Ze světa / MiH / Radiovaticana.cz / 29. října 2013 15:14
Finanční transparentnost Vatikánu se podle nezávislé ratingové agentury zlepšila

Ilutrační foto: Svatopetrské náměstí ve Vatikánu
Autor: Wikipedia.org / Francois Malan / Wikipedia Commons

Londýn - Nezávislá ratingová agentura Standard Ethics Rating, která posuzuje země Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) a další státy (Brazílii, Čínu a od 21. února 2013 také Vatikán), včera publikovala ratingové hodnocení Městského státu Vatikán. Podle tohoto posudku se Vatikán posunuje z nižšího pole hodnotící stupnice (EE-) na vyšší úroveň (EE).

Vatikán se tak ocitl po boku Itálie, Řecka, České či Slovenské republiky a ještě více se přiblížil mezinárodním standardům v oblasti finanční transparentnosti. Jak vyplývá z tiskového prohlášení, hlavním důvodem k pokroku bylo přijetí říjnového zákona číslo 18 o dohledu nad finančními operacemi a informacemi. Tento zákon rozšiřuje dozorčí funkci vatikánského Finančního dozorčího úřadu (AIF) na všechny vatikánské instituce.

Ratingová agentura rovněž kladně hodnotí publikaci výroční zprávy vatikánské banky na počátku tohoto měsíce. Předmětem dalšího sledování zůstávají přechodné prvky v interní legislativě, týkající se trestného činu zneužívání mladistvých, uzavírá tiskové prohlášení agentury, která kromě ekonomických ukazatelů sleduje také indikátory trvale udržitelného rozvoje. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)