Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Gallup: Váženost duchovních v USA klesá

Ze světa / juml / ČTK / 17. prosince 2013 10:56
Gallup: Váženost duchovních v USA klesá

ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Sergey Gabdurakhmanov / Creative Commons

Washington - Největší respekt mají Američané k povolání zdravotních ošetřovatelek, naopak za nejméně poctivé považují poslance a lobbisty. Příliš dobře na tom nejsou ani novináři a nově i kněží. Vyplývá to z průzkumu, který dnes zveřejnil Gallupův institut.

Podle 82 procent dotázaných jsou zdravotní ošetřovatelky a ošetřovatelé poctiví a mají vysoké mravní standardy. Za nimi následují lékárníci a učitelé, o kterých si to myslí 70 procent Američanů, dále lékaři, vojáci (po 69 procentech) a policisté (54 procent).

Zdravotní ošetřovatelé jsou v čele každoročního žebříčku od roku 1999, vyjma roku 2001, kdy se po teroristických útocích z 11. září dostali do čela hasiči. Autoři průzkumu zdůrazňují, že poprvé si kněží váží jen menšina Američanů - 47 procent. Podle ankety to je důsledek skandálů kolem pedofilních kněží z počátku století.

Úplně nejhůř jsou na tom lobbisté, o kterých si jen šest procent Američanů myslí, že jsou poctiví a mají vysoké mravní standardy. Jen osm procent dotázaných si váží poslanců Kongresu, kteří jsou na tom dokonce hůře než prodavači automobilů (devět procent) či právníci (20 procent). Ve velké oblibě nemají Američané ani byznysmeny (22 procent), novinové reportéry (21 procent) a televizní žurnalisty (20 procent).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)