Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Socha Krista v Riu de Janeiro, poškozená bouří, se opravuje

Kultura / vlu / ČTK / 22. ledna 2014 8:20
Socha Krista v Riu de Janeiro, poškozená bouří, se opravuje

Socha Krista Vykupitele, Rio de Janeiro
Autor: Wikipedia.orgc / Creative Commons

Rio de Janeiro (Brazílie) - Slavná socha Krista tyčící se nad brazilským městem Rio de Janeiro, která byla minulý týden poškozena při bouři, se začala opravovat. Oprava potrvá kolem čtyř měsíců, ale zůstane otevřená turistům, upřesnila agentura AP.

Blesk odštípl dva prsty pravé ruky pozoruhodné sochy vysoké 39 metrů. Minulý měsíc byla za bouře trochu poškozena také její hlava. Úřady slíbily, že ve snaze předejít podobným problémům vybaví objekt větším množstvím hromosvodů.

Místní arcidiecéze, která památku spravuje, tak splnila slib, že socha bude v brzké době opravena. Církev má prý zásoby kamene, který byl využit k vytvoření sochy, jež byla vztyčena v roce 1931.

Socha stojí na kopci Corvorado a je častým terčem blesků. V roce 2010 byla socha, kterou navrhl Brazilec Heitor da Silva Costa a vytvořil Francouz Paul Landowski, restaurována za čtyři miliony dolarů (81,4 milionu Kč), přičemž opraveny byly především oprýskané části obličeje a rukou. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)