Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tříkrálová sbírka vynesla přes 80 milionů

Domácí zpravodajství / juml / cirkev.cz / 23. ledna 2014 21:19
Tříkrálová sbírka vynesla přes 80 milionů

Tříkrálová sbírka - sčítání
Autor: praha.charita.cz

Praha - Dárci charitní Tříkrálové sbírky byli i letos ke koledníkům štědří. Do zapečetěných pokladniček a prostřednictvím DMS věnovali celkem přes 80 milionů korun. Ze společného účtu budou prostředky rozděleny do regionů, kde pomohou zejména lidem v nouzi a s postižením, nemocným a seniorům. Část výtěžku je určena na humanitární pomoc.

Výsledky letošní sbírky předčily všechna očekávání. Výtěžek z více jak devatenácti tisíc pokladniček, se kterými chodily na počátku ledna skupinky koledníku přestrojených za bájné tři krále, kteří se do Betléma přišli poklonit právě narozenému Božímu Synu, činí přes 80 milionů korun. Podrobně na: http://www.trikralovasbirka.cz/vysledky/.

„Velmi děkujeme za finanční dary, všem, kdo do sbírky přispěli jakoukoli částkou. Současně chci také poděkovat malým i větším koledníkům, jejich rodičům a také vedoucím skupinek i všem těm, kdo se na organizaci sbírky podíleli. Rekordní výsledek sbírky je pro nás potvrzením, že dárci vnímají naši odbornou pomoc potřebným a i v tomto roce uděláme maximum, abychom jejich očekávání naplnili,“ řekl Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika. „Výsledek sbírky je pro nás současně závazkem, abychom dostáli důvěře dárců a tyto prostředky užitečně využili,“ dodal.

„Podpořených záměrů z loňské sbírky bylo celkem 827, letos předpokládáme, že počet bude podobný,“ uvedl hlavní koordinátor sbírky Marek Navrátil. Prostředky z letošní sbírky budou použity např. na pomoc osobám bez přístřeší v azylovém domě ve Valašském Meziříčí, na modernizaci a vybavení střediska charitní pečovatelské služby v Kamenici nad Lipou, na podporu aktivit zdravotně postižených osob v klubu Dobrý den v Kutné Hoře, na pořízení elektrického zvedáku pro Charitu Otrokovice, na nákup automobilu pro charitní ošetřovatelskou službu v Javorníku a na mnoho desítek dalších. Většina prostředků pomůže v regionu, kde byly peníze vykoledovány, desetina výnosu podpoří projekty v zahraničí.

Charita ČR letos pořádala Tříkrálovou sbírku v celostátním měřítku již počtrnácté. Loňský výnos sbírky dosáhl téměř sedmdesáti sedmi milionů korun.

O projektech z minulé sbírky a o nových záměrech více na: www.trikralovasbirka.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 48)