Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kultovní časopis Rolling Stone dal na obálku papeže

Ze světa / juml / ČTK / 28. ledna 2014 22:09
Kultovní časopis Rolling Stone dal na obálku papeže

Papež na obálce časopisu Rolling Stone

New York - Papež František se objevil na další titulní stránce - tentokrát na obálce posledního čísla známého amerického hudebního časopisu Rolling Stone. Fotografii usmívajícího se papeže magazín doprovodil názvem slavné písně Boba Dylana The times they are a-changin' (Časy se mění).

František byl v prosinci již podruhé na první stránce týdeníku Time, který ho vyhlásil osobností roku. Ale Rolling Stone je časopis o rockové hudbě, takže papež na první straně je přelomovým rozhodnutím, uvedl britský list The Guardian.

Je to také vůbec poprvé, co se nějaký papež na obálku Rolling Stone dostal. Od založení časopisu v roce 1967 se to nepodařilo ani takovým hudebním legendám jako je Velvet Underground nebo Sonic Youth.

Rolling Stone přinesl dlouhý článek o papežovi a jeho "laskavé revoluci". Líčí ho jako "papeže, který je na jedné straně svázán s náboženskou tradicí a na druhé usiluje o to, aby přivedl církev do nové éry".

"Papež František se významně odklonil od vatikánské tradice, staví se k politickým otázkám čelem a zaujímá širší přístup k lidským právům," napsal autor článku Mark Binelli. "Ani ne rok poté, co se stal papežem, udělal František hodně pro to, aby se odlišil od předcházejících papežů a stal se papežem lidu," uvedl Binelli a připomněl, že od Františkova nástupu se počet návštěvníků na papežových vystoupeních ve Vatikánu ztrojnásobil.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)