Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež se na pár dní stáhl z veřejného života

Ze světa / vlu / ČTK / 9. března 2014 21:36
Papež se na pár dní stáhl z veřejného života

František, vlastním jménem Jorge Mario Bergoglio je 266. papež katolické církve
Autor: Wikipedia.org / Gabriel Andrés Trujillo Escobedo / Creative Commons

Vatikán - Papež František se dnes stáhl na šest dní z veřejného života, aby se mohl věnovat v rámci začínajícího půstu rozjímání před přípravami oslav Velikonoc. Během tradiční nedělní bohoslužby vyzval věřící, aby "stavěli svůj život na podstatných věcech".

"Ježíš rázně odmítá všechna pokušení a prokazuje pevnou vůli vydat se cestou stanovenou Otcem, bez jakéhokoli kompromisu s hříchem a s logikou tohoto světa. Dobře si povšimněte, jak odpovídá Ježíš. Nediskutuje se Satanem, jako to učinila Eva v pozemském ráji. Ježíš dobře ví, že se Satanem nelze vést dialog, protože je velmi rafinovaný. Proto Ježíš, místo aby vedl dialog jako Eva, dává přednost úkrytu v Božím Slovu a odpovídá silou tohoto Slova. Pamatujme si, že ve chvíli svých pokušení nás před Satanem neubrání argumenty, ale vždycky Boží Slovo."

"Musíme se zbavit idolů, marných věcí," řekl nejvyšší představitel římskokatolické církve před davem věřících na Svatopetrském náměstí.

Odpoledne pak papež opustil Vatikán, aby s delegací 82 dalších členů kurie zamířil do města Ariccia. Dnes večer začínají nejvyšší vatikánští představitelé meditovat na téma "čistoty srdce".

František tak nebude přítomen ve Vatikánu na první výročí svého zvolení papežem z 13. března 2013. Neuskuteční během týdne žádná veřejná vystoupení, tedy ani středeční generální audienci. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)