Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Reforma římské kurie nejdříve v příštím roce

Ze světa / juml / radiovaticana.cz / 30. dubna 2014 9:57
Reforma římské kurie nejdříve v příštím roce

Ilutrační foto: Svatopetrské náměstí ve Vatikánu
Autor: Wikipedia.org / Francois Malan / Wikipedia Commons

Vatikán - Ve Vatikánu pokračuje schůzka poradní kardinálské skupiny papeže Františka, které se účastní také státní sekretář, kard. Pietro Parolin. Jak uvedl vatikánský tiskový mluvčí, Svatý otec je přítomen po větší část jednání, s výjimkou oficiálních audiencí.

V pondělí odpoledne si kardinálové vyslechli zprávu komise pro ekonomické a administrativní záležitosti Svatého stolce. V rámci zmíněné komise provádějí externí odborníci audit všech vatikánských institucí, vysvětlil O. Lombardi. Práce mezinárodních poradců se postupně chýlí ke konci, dodal tiskový mluvčí, a předseda komise pro ekonomické a administrativní záležitosti, prof. Joseph F. X. Zahra, nyní předkládá její výsledky.

Poté, co se na svých předchozích zasedáních kardinálská rada zabývala jednotlivými kongregacemi římské kurie, přišly na řadu papežské rady. Kardinálové zvažovali jejich všeobecné fungování a poté rovněž práci každého úřadu jednotlivě, sdělil O. Lombardi. Poukázal na velký objem práce, kvůli kterému nelze reformu kurie uzavřít do konce tohoto kalendářního roku. Dílčí rozhodnutí, týkající se kupříkladu slučování vatikánských institucí, však mohou padnout ještě dříve.

Kardinálská rada bude opětovně zasedat v červenci (1.-4.7.), uzavřel tiskový mluvčí Svatého stolce.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 120)