Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež na generální audienci odsoudil dětskou práci

Ze světa / vlu / ČTK / 11. června 2014 17:55
Papež na generální audienci odsoudil dětskou práci

Papež František
Autor: Wikipedia.org / Tânia Rêgo / ABr

Vatikán - Papež František dnes během generální audience na Svatopetrském náměstí odsoudil dětskou práci. Doufá prý, že se mezinárodnímu společenství podaří toto vykořisťování nezletilých zastavit. Na čtvrtek připadá Světový den proti dětské práci, který vyhlásilo OSN. V předchozích dvou dnech papež své soukromé audience zrušil kvůli neupřesněné nemoci, poznamenala italská média.

"Deset milionů dětí je nuceno pracovat v ponižujících podmínkách, jsou vystaveni nejrůznějším formám otroctví a vykořisťování, jako je zneužívání, týrání a diskriminace," prohlásil František. "Doufám, že mezinárodní společenství rozšíří sociální ochranu nezletilých, a oslabí tak tento mor," dodal.

Papež se dnes na veřejnosti objevil poprvé po dvou dnech, kdy podle Vatikánu trpěl indispozicí. Kvůli tomu zrušil své soukromé audience i ranní mši.

Podle Mezinárodní organizace práce (MOP) se od roku 2000 podařilo snížit počet pracujících dětí o třetinu, z 246 milionů na 168 milionů na celém světě. Nejvíce dětí stále pracuje v Asii a v oblasti Tichomoří (téměř 78 milionů, což je 9,3 procent místní dětské populace) a rovněž v subsaharské Africe (59 milionů).

Zemědělství nadále zůstává odvětvím, kde je dětská práce nejčastější (98 milionů nezletilých pracujících). Následují služby (54 milionů) a průmysl (12 milionů).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 127)