Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež kvůli náhlé nevolnosti zrušil návštěvu nemocnice Gemelli

Ze světa / juml / ČTK / 27. června 2014 21:40
Papež kvůli náhlé nevolnosti zrušil návštěvu nemocnice Gemelli

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Vatikán - Papež František dnes na poslední chvíli zrušil pro "náhlou nevolnost" plánovanou návštěvu římské nemocnice Gemelli. Oznámil to Vatikán ve svém prohlášení. Podle agentury ANSA, která necitovala svůj zdroj, je 77letý František "velmi unaven".

Podle AFP to není poprvé, co papež ze zdravotních důvodů zrušil svůj původní program. V nemocnici patřící katolické nadaci měl původně strávit tři hodiny. Zrušení jeho návštěvy vyvolalo zklamání zvědavců a turistů, kteří na něho čekali před budovou.

Naposledy 19. června zrušil papež účast v dlouhém průvodu mezi bazilikami svatého Jana v Lateránu a Panny Marie Sněžné, aby se šetřil před návštěvou Kalábrie o dva dny později.

Bývalý kardinál a arcibiskup Buenos Aires Jorge Mario Bergoglio si od svého zvolení papežem v březnu 2013 ještě nevybral dovolenou, upozornila AFP.

Vatikán před třemi dny přitom rezolutně popřel, že by se zdravotní stav papeže zhoršoval, jak začaly spekulovat některé sdělovací prostředky. "Tyto spekulace jsou zcela nepodložené. Vznikly tím, že jsme zveřejnili letní program papeže Františka, který v červenci nepředpokládá generální audience," citovalo Rádio Vatikán mluvčího Vatikánu Federika Lombardiho.

Mluvčí nicméně přiznal, že se "v poslední době několikrát stalo, že papež přerušil svou činnost a odložil plánované audience na jiný den". "Důvodem byla lehká zdravotní indispozice nebo potřeba odpočinku. Také to je třeba považovat za něco zcela normálního pro člověka, který má skutečně neuvěřitelný životní rytmus," podotkl Lombardi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)