Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Začíná příprava na pražské setkání mladých - Taizé 2014

Domácí zpravodajství / juml / apha.cz / 16. září 2014 7:18
Začíná příprava na pražské setkání mladých - Taizé 2014

Logo setkání Taizé 2014 v Praze
Autor: taize.fr

Praha/Taizé - Od poloviny září se v Praze začne intenzivně připravovat evropské setkání mladých Taizé 2014, které se letos bude konat u nás.

Z Taizé přijíždí asi 25členná přípravná skupina (bratři z Taizé, sestry spolupracující s komunitou a dobrovolníci), která zde zůstane až do konce setkání. Centrum příprav se nachází v Kafkově domě (nám. Franze Kafky 24/3, 110 00 Praha 1) a bude přístupné všem zájemcům od úterý do soboty, v době 10:00–12:00 a 14:00–18.00, počínaje 25. zářím. Bude zde možnost setkat se s někým z přípravného týmu, dozvědět se víc o tom, co jsou evropská setkání a Taizé, prohlédnout si fotografie, zhlédnout videa, poslechnout si písně z Taizé nebo získat písemné pokyny a další materiály potřebné k přípravě ve farnosti nebo jiném lokálním místě příjmu.

Přípravu budou doprovázet pravidelné modlitby s bratry z Taizé v centru Prahy. Přípravy začínají také v jednotlivých farnostech. V každé pražské farnosti a také ve farnostech kolem Prahy zvláště na severu by měla vzniknout lokální místa příjmu poutníků. Cílem je ubytovat maximum mladých lidí, ale současně pokusit se zajistit, aby doba dojezdu z farnosti do Letňan nepřekročila 80 minut.

Je důležité co nejdříve na každém lokálním místě příjmu stanovit datum první schůzky, která by se měla konat mezi 20. zářím a 10. říjnem. Na tato setkání by bylo dobré pozvat lidi z farnosti, zvlášť mladé, kteří by mohli s přípravami pomoct. Na všech těchto schůzkách bude přítomen buď bratr z Taizé, nebo jeden z mladých dobrovolníků. Stačí připravit místo, kde je možné promítnout DVD speciálně vyrobené v Taizé pro účely příprav evropského setkání v Praze. Schůzky mohou začít krátkou modlitbou. Jedním z cílů těchto setkání je vytvořit v každé farnosti přípravný tým, který se bude starat o přípravy na místní úrovni.

Více na www.taizepraha.cz, www.facebook.com/TaizePraha2014.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)