Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Duka se sešel s pražskými starosty

Domácí zpravodajství / juml / apha.cz / 7. ledna 2015 21:21
Duka se sešel s pražskými starosty

Kardinál Dominik Duka
Autor: archiv redakce / Vít Luštinec / Christnet

Praha - Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP přivítal v úterý 6. ledna 2015 v Arcibiskupském paláci nově zvolené starosty městských částí Prahy. Pro mnohé z nich to byla první příležitost, kdy se mohli osobně setkat také mezi sebou navzájem.

Dominik Duka ve své úvodní řeči především poděkoval za pomoc při přípravě evropského setkání mládeže, které na přelomu roku v hlavním městě pořádala komunita Taizé. Spolupráce mezi farnostmi a obecními úřady na mnoha úrovních podle něj přispěla k tomu, že přivítání zejména zahraničních hostů bylo velmi vřelé a celé setkání se zdařilo na výbornou. Za starosty městských částí promluvil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký. Ten poděkoval za pozvání a připomněl, že spolupráce probíhá na mnoha rovinách a je na čem stavět. Hosty poté pozdravili také tříkráloví koledníci.

Poprvé pozval kardinál Duka na pražské arcibiskupství starosty městských částí hned poté, co se v roce 2010 jako nový arcibiskup stal občanem Prahy. Od té doby jsou zástupci jednotlivých radnic zváni každý rok. Církevní instituce na území pražské arcidiecéze rozvíjejí spolu s místními samosprávami mnoho společných aktivit. Arcibiskup Duka se společnými setkáními snaží spolupráci arcibiskupství a jednotlivých radnic na těchto projektech dále posilovat. Z projektů, které přispívají k rozvoji města a jsou určeny všem jeho obyvatelům, lze zmínit zejména akci Noc kostelů, Svatojanské Navalis, kulturní a ekumenický projekt Bílá Hora či nejrůznější výstavy, koncerty a charitativní projekty.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 88)