Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zeman se ve Vatikánu zúčastní položení základního kamene hospiců

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 12. března 2015 4:41
Zeman se ve Vatikánu zúčastní položení základního kamene hospiců

Miloš Zeman
Autor: Wikipedia.org / David Sedlecký / Wikimedia Commons

Vatikán - Prezident Miloš Zeman se při své dubnové návštěvě Vatikánu zúčastní společně s papežem položení základního kamene několika hospiců. Zeman to dnes řekl v rozhovoru s ČTK. Zeman se do Vatikánu chystá na pozvání papeže 24. dubna.

"Přepokládám, že spolu s papežem se budeme účastnit položení základního kamene několika hospiců v Římě," řekl Zeman. "A víte, že hospice jsou jedna ze základních idejí, které mám ve vztahu ke katolické církvi, protože vždycky říkám, že když už jste dostali rozsáhlé prostředky z restitucí, následujte příkladu papeže Františka a snažte se alespoň část těchto prostředků věnovat na pomoc bližním. A právě umírající jsou naši bližní," dodal prezident

Zeman o tématu hospiců mluví dlouhodobě. Lidé podle něj často umírají v nedůstojných podmínkách. Při návštěvách krajů se prý vždy ptá, jestli hospic mají. "Když řeknou máme, řeknu kolik, oni řeknou jeden. Tak já řeknu, tak co kdybyste měli dva," poznamenal. "A přitom jsou dva kraje, abych je znectil, které dosud nemají ani jeden hospic. Je to Karlovarský a kupodivu je to moje milovaná Vysočina," doplnil.

Zeman dnes papežovi zaslal po svém řediteli hradního protokolu Jindřichu Forejtovi osobní dopis, ve kterém mu poblahopřál k výročí jeho zvolení. Poznamenal v něm, že oba spojuje spřízněnost ve výkonu úřadu, protože oba se svých funkcí ujali na počátku března 2013. "Velmi pozorně se snažím sledovat Vaše kroky v čele římskokatolické církve a chtěl bych Vás ubezpečit, že mnohé z nich mě osobně těší, neboť se shodují s mými životními postoji a názory," napsal Zeman v dopise, který Pražský hrad zveřejnil. Papež podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka Zemanovi vzkázal osobní pozdravy a požehnání.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)