Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kardinál Vlk: Papež Bezáka morálně rehabilitoval

Domácí zpravodajství / juml / tvnoe.cz / 17. dubna 2015 12:56
Kardinál Vlk: Papež Bezáka morálně rehabilitoval

Kardinál Vlk ve studiu televize Noe
Autor: ADV studio

Ostrava/Praha - V exkluzivním rozhovoru pro pořad televize Noe V souvislostech, který moderuje Veronika Sedláčková, se kardinál Vlk otevřeně vyjádřil k setkání papeže Františka s Mons. Róbertem Bezákem, které proběhlo 10. dubna 2015.

Vlk je spokojený s průběhem pátečního (10.4.) setkání a do dalšího řešení kauzy již zasahovat nechce. Papež František podle něj svým setkáním i svými slovy Róberta Bezáka morálně rehabilitoval.

V pořadu V souvislostech vysvětluje, že pro něj bylo odvolání Róberta Bezáka od začátku pochybné. "Ve vizitaci byla předmětem řada fám a nepodložených řečí," říká Vlk, který byl o celé věci podrobně informován od Bezákových spolupracovníků.

Na základě prostudovaných materiálů i rozhovorů se kardinál Vlk kloní k názoru, že kauza nepřekračuje hranice Slovenské republiky: "Příčiny nebyly ve Vatikánu ale v místní církvi, tedy na Slovensku," konstatuje Vlk, který se nechce nijak vyjadřovat k dalším možným krokům katolické církve na Slovensku. Sám arcibiskup Bezák podle Vlka již se svým působením na Slovensku nepočítá.

Vlk také upozorňuje na skutečnost, že neví o existenci dekretu, kterým by arcibiskupa Bezáka tehdejší papež Benedikt XVI. odvolal. Striktně právní stránka věci je tedy velice nejasná.

Na základě kauzy arcibiskupa Bezáka podle kardinála Vlka došlo v nedávné době k upřesnění podmínek odvolávání biskupů.

Pořad V souvislostech odvysílá televize Noe v sobotu 18. 4. v 19:30 a v neděli 19. 4. ve 12:15 a 22:15

(K dispozici také na www.vsouvislostech.cz.)

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)