Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Křesťanský podnikatel nechal v Karáčí postavit obří kříž

Ze světa / vlu / ČTK / 31. května 2015 17:42
Křesťanský podnikatel nechal v Karáčí postavit obří kříž

Kříž - ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Karáčí (Pákistán) - V centru neklidného pákistánského města Karáčí, kde jsou na denním pořádku útoky islamistů a přestřelky kriminálních gangů, se tyčí dvaačtyřicetimetrový betonový kříž. Křesťanský symbol, uprostřed této převážně muslimské země dost nezvyklý, buduje u vchodu na starý křesťanský hřbitov místní podnikatel Parvíz Henry Gill. Píše o tom agentura AP.

Křesťané jsou přitom v Pákistánu menšinou, která se potýká s diskriminací, smrtelnými útoky radikálů a jejíž příslušníci vykonávají jen podřadné práce. Čelí také často davovému násilí kvůli většinou falešnému obvinění z rouhačství. Urážka proroka Mohameda může být podle přísných pákistánských zákonů trestána i smrtí.

Perzekuce přiměla některé křesťany k útěku, jiní zůstávají, jako právě Gill. Před dvěma lety prý měl sen, ve kterém mu Bůh sdělil, aby pro svou komunitu něco vykonal. "Chci ukázat světu, že křesťanská komunita v Pákistánu má náboženskou svobodu," řekl Gill. Kříž má také podpořit místní křesťany v tom, aby zůstali.

Kříž, který je v panoramatu města nepřehlédnutelný, prý někteří lidé kritizovali. Gill to ale "nechává na Bohu". Představitel pákistánské církve však řekl, že již navrhl demolici kříže, pokud by se ukázalo, že společnost příliš rozvrací. Pochybuje ale, že k tomu dojde. "Šíříme mír," řekl.

Kříž staví Gill už dva roky, za pár měsíců prý bude hotový. Hřbitov, u kterého se kříž tyčí, byl vybudován za britské správy a je 200 let starý. O kříž se budou starat správci hřbitova. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)