Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Benefiční koncert Večer lidí dobré vůle vynesl 1,3 milionu korun

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 5. července 2015 9:14
Benefiční koncert Večer lidí dobré vůle vynesl 1,3 milionu korun

Večer lidí dobré vůle 2014
Autor: Velehrad.eu

Velehrad (Uherskohradišťsko) - Celkem 1,3 milionu korun vynesl letos benefiční koncert Večer lidí dobré vůle na Velehradě na Uherskohradišťsku. Výtěžek sobotní akce je nižší než loňském roce, tehdy se podařilo vybrat 1,8 milionu korun. Peníze, které zaslali lidé prostřednictvím dárcovských SMS si rozdělí rovným dílem tři neziskové organizace. Pomohou mladým lidem na ulici, lidem s Alzheimerovou chorobou či studentům ze sociálně slabých rodin.

"Výtěžek z dárcovských SMS zpráv a jiných finančních darů se vyšplhal na 1,3 milionu korun a rozdělí si je tři předem vybrané projekty. Pro rok 2015 to jsou Salesiánské středisko mládeže České Budějovice, Naděje Brno a Nadační fond Adiuvare," řekla ČTK Monika Urbášková z pořádající organizace. Benefičního koncertu se podle ní zúčastnilo 20.000 lidí, což je stejný počet jako v loni.

Nádvoří velehradské baziliky se začalo zaplňovat v podvečerních hodinách. Při zahájení koncertu již bylo prostranství baziliky zcela plné. Nepotvrdily se tak původní obavy, že by lidí kvůli tropickým teplotám mohlo letos dorazit méně. Na poutní místo se sjeli lidé z celého okolí, mnozí se na velehradské slavnosti vydali před několika dny i pěšky, jako například poutníci ze Svatého Kopečku. Jedná se o trasu dlouhou zhruba 100 kilometrů.

Tradiční vystupující benefičního večera, Jiřího Pavlicu s Hradišťanem a Zlínskou filharmonii Bohuslava Martinů, letos doplnily kapely No Name a Nezmaři. Na pódiu se objevil také řecký pravoslavný pěvecký sbor. Večerem diváky provázeli Filip Tomsa a Barbora Černošková.

Výtěžek z koncertu půjde letos na salesiánský projekt v Českých Budějovicích, který se stará o mladé lidi na ulici. Peníze míří také na projekt Diakonie v Brně pečující o lidi s Alzheimerovou chorobou. Třetím projektem je fond Adiuvare, které se stará o studenty ze sociálně slabých rodin.

Cyrilometodějské oslavy vrcholí dnes dopoledne slavnostní poutní mší, při níž je hlavním celebrantem kardinál Dominik Duka. Kázat k poutníkům bude olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 85)