Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Sto generálních audiencí papeže navštívily přes 3 miliony lidí

Ze světa / vlu / ČTK / 29. srpna 2015 16:48
Sto generálních audiencí papeže navštívily přes 3 miliony lidí

Papež František na svatopetrském náměstí
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Vatikán - Papež František od svého nástupu do čela římskokatolické církve v roce 2013 uskutečnil již stovku generálních audiencí. Na pravidelná středeční setkání přišlo během necelých tří let nynějšího pontifikátu celkem 3,148 milionu lidí, upozornil vatikánský rozhlas.

Ze statistiky plyne, že nejvíce jich bylo v roce 2013, kdy na 30 generálních audiencí přišlo více než půl druhého milionu věřících. O rok později, tedy během roku 2014, kdy měl papež František celkem 43 středečních audiencí, přišlo 1,2 milionu poutníků. V letošním roce, kdy se konalo zatím 27 generálních audiencí, se na setkání s Františkem vypravilo necelých 400.000 lidí.

Statistika tak ukazuje na postupný pokles počtu účastníků středečních setkání s papežem. V roce 2013 jich připadlo na jednu audienci přibližně 50.000, v nynějším roce činí tento počet prozatím 15.000 účastníků. Zbývající letošní audience patrně na tomto poklesu nic nezmění. Je to obvyklý úkaz, který následuje po zvýšené vlně zájmu způsobené volbou nového papeže, uvedl vatikánský rozhlas. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)