Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Arcibiskupství v USA zaplatí 21 milionů dolarů obětem zneužívání

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 10. listopadu 2015 9:22
Arcibiskupství v USA zaplatí 21 milionů dolarů obětem zneužívání

Ilustrační foto
Autor: pixbay.com / kheinz46

Milwaukee (Wisconsin, USA) -
Arcibiskupství v americkém městě Milwaukee ve státě Wisconsin vyplatí 21 milionů dolarů (téměř 528 milionů Kč) 330 obětem sexuálního zneužívání, jehož se v uplynulých desetiletích dopouštěli místní duchovní. Vyrovnání je součástí úpadkového plánu pro arcidiecézi, který schválil soud, informovala agentura Reuters.

Arcibiskup Jerome Listecki se obětem zneužívání omluvil. "Nikdy jim žádné rozhodnutí nevrátí to, o co přišli, a nevyrovná utrpení jejich rodin," řekl Listecki.

Odškodnění od arcibiskupství dostane 330 lidí z 579, kteří ji žalovali. Podle rozhodnutí soudu musí též arcibiskupství zřídit fond, z něhož bude financována psychologická podpora obětem zneužívání tak dlouho, dokud to bude potřeba.

Katolická církev ve Spojených státech už na odškodném za pohlavní zneužívání převážně mládeže vyplatila asi tři miliardy dolarů (zhruba 75 miliard korun).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)