Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Italští muslimové pozvali papeže do římské mešity

Ze světa / juml / ČTK / 20. ledna 2016 21:42
Italští muslimové pozvali papeže do římské mešity

Ilustrační foto - kopule mešity
Autor: Christnet.cz / Daniel Bartoň

Vatikán - Papež František dnes přijal pětičlennou muslimskou delegaci, která mu předala oficiální pozvání k návštěvě římské mešity. O krátkém, zhruba desetiminutovém setkání informoval Vatikán.

Pokud by papež František zavítal do římské Velké mešity, vstoupil by tam jako vůbec první hlava římskokatolické církve. Mešita byla postavena v roce 1995 a jejím autorem je italský architekt Paolo Portoghesi, připomněl vatikánský rozhlas.

Vatikánský mluvčí Federico Lombardi dnes sdělil, že "papež bezpochyby vezme pozvání v úvahu, avšak bezdůvodný spěch není na místě". Reagoval tak na spekulace kolující v italském tisku, že by tak mělo být již brzy.

Muslimská obec usiluje tímto krokem o jisté zrovnoprávnění s italskými židy ve vztazích k římskokatolické církvi. Před několika dny František navštívil synagogu v Římě, čímž potvrdil již zavedenou tradici. Po Janu Pavlu II. a Benediktu XVI. se totiž tak stal třetí hlavou římskokatolické církve, která do římské synagogy zavítala.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)