Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Farář původem z Konga čelí v Bavorsku výhrůžkám smrtí

Ze světa / vlu / ČTK / 9. března 2016 9:32
Farář původem z Konga čelí v Bavorsku výhrůžkám smrtí

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Creative commons

Berlín -  Katolický kněz Olivier Ndjimbi-Tshiende, který pochází z Konga, po sérii výhrůžek smrtí opustil Zorneding nedaleko Mnichova a od dubna nastoupí na novém místě. Informovala o tom dnes agentura DPA. Na podporu faráře vznikla petice, kterou již podepsalo přes 40.000 lidí, církev se ale nedomnívá, že by si Ndjimbi-Tshiende své rozhodnutí rozmyslel.

"Bylo to osobní rozhodnutí," uvedl mluvčí místního biskupství s tím, že kardinál Reinhard Marx s tím souhlasil.

Farář v Zornedingu působil od roku 2012. Loni se ale dostal do sporu se dvěma místními politiky z bavorské Křesťanskosociální unie (CSU), která je sesterskou stranou Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové.

Ndjimbi-Tshiende se ohradil proti prohlášení místní šéfky CSU Sylvie Boherové, která hovořila o invazi Eritrejců snažících se vyhnout vojenské službě ve vlasti. Boherovou podpořil její stranický přítel Johann Haindl a vůči farářovi použil rasistickou urážku. Oba politici následně čelili značné kritice, kvůli které na své posty rezignovali.

Kněz od té doby dostal několik dopisů, ve kterých mu bylo vyhrožováno smrtí. Německá média informují až o pěti takových výhrůžkách. Případem se nyní zabývá policie.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)