Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Babiš: Proč se nesvolá mimořádná schůze sněmovny kvůli restitucím?

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 24. března 2016 13:00
Babiš: Proč se nesvolá mimořádná schůze sněmovny kvůli restitucím?

Premiér a předseda ANO Andrej Babiš
Autor: Wikipedia.org

Praha - Předseda ANO, majitel společnosti Agrofert a ministr financí Andrej Babiše svůj projev při včerejší mimořádné schůzi Sněmovny k případu Farmy Čapí hnízdo využil spíše ke kritice politických konkurentů, v této kritice se objevily i církevní restituce. Označil je za “malou domů” pro Miloslava Kalouska a strany, které je podpořily.

„Proč se mimořádná schůze Sněmovny nesvolá kvůli vypořádání církevních restitucí? To je velké domů pana Kalouska. Kdy stát vrátí majetek v hodnotě 75 miliard korun? A za nevydaný majetek bude církvím vyplaceno 59 miliard korun v průběhu 30 let navyšovaných o inflaci. Částka se může vyšplhat na 96 miliard, přičemž 17 let bude náš stát také přispívat na výplaty duchovním. Takže celkově nás to může stát 171 miliard korun. Nepopírám, že církevní restituce byly správným krokem. Ale ne v takové formě, která měla za cíl jediné – vytáhnout další peníze z kapes občanů do politických stran,“ řekl ministr financí.

Na závěr projevu Babiš uvedl, že Farmu Čapí hnízdo vlastnili v době žádosti o evropskou dotaci jeho dvě děti a bratr jeho partnerky Moniky. Po více než hodinového projev sklidil potlesk jen poslanců hnutí ANO, z nichž někteří dopřáli šéfovi standing ovation. Naopak opozice projev vnímala hlavně jako útok na politické konkurenty a výmluvu, než vysvětlení celé kauzy. Podle předsedy ODS Petra Fialy připomínal spíš projev Miloše Jakeše z Červeného hrádku ze 17. července 1989. 

Sněmovna na návrh ČSSD schůzi přerušila do doby, než Evropský úřad proti podvodům (OLAF) zveřejní výsledky svého vyšetřování.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)