Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Tříkrálové sbírce se do pokladniček vybralo rekordních 130 milionů

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 30. ledna 2020 14:52
V Tříkrálové sbírce se do pokladniček vybralo rekordních 130 milionů

Tříkrálová sbírka - sčítání
Autor: praha.charita.cz

Koledníci Tříkrálové sbírky opět vybrali do svých pokladniček rekordní částku. Podle údajů na webu sbírky jsou sečtené peníze z 99,6 procenta rozpečetěných pokladniček, bylo v nich téměř 130 milionů korun. Loni se do pokladniček vybralo zhruba 119 milionů korun. Výtěžek sbírky půjde na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná.

Letos se sbírka, kterou každoročně pořádá Charita ČR, konala na celostátní úrovni podvacáté. Kromě příspěvků v hotovosti do zapečetěných kasiček dobrovolníků mohli lidé darovat peníze i formou dárcovských SMS nebo je poslat na účet. Během Tříkrálového koncertu letos lidé poslali téměř 12.800 DMS, vybralo se tak více než 922.000 korun. Konečný celkový výsledek sbírky, tedy kromě koledy a DMS i přímé převody na účet, zná Charita zpravidla až v březnu, řekl dnes ČTK mluvčí Charity ČR Jan Oulík.

Výtěžek sbírky míří každý rok na řadu projektů, které Charita organizuje pro pomoc potřebným. Jde například o pravidelnou obměnu vozů pro ošetřovatelky a pečovatelky. Část peněz letos poslouží také na nákup automobilu pro svoz zdravotně postižených dětí pro Farní charitu Česká Lípa. Peníze půjdou také na plány charit v Rumburku, Bohumíně, Ústí nad Orlicí, Blansku, Rajhradu či Přerově.

Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí v zemi. Sbírku poprvé uspořádali v roce 2000 v olomoucké arcidiecézi, o rok později se rozšířila po celé zemi. Tehdy se vybralo skoro 32 milionů korun a od té doby výnos sbírky každoročně stoupá. Loni se podařilo na pomoc potřebným shromáždit více než 122 milionů korun a za uplynulých 20 let to bylo dohromady téměř 1,5 miliardy korun.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)