Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Jubilejní ročník Hudebního festivalu u sv. Ludmily v Horních Počernicích nabídne mimořádné koncerty

Kraje: Praha / jbe / / 5. září 2023 22:42
Jubilejní ročník Hudebního festivalu u sv. Ludmily v Horních Počernicích nabídne mimořádné koncerty

kostel v Horních Počernicích
Autor: Wikipedia.org / Petr Vilgus / Creative Commons

Praha- Horní Počernice - Letošní ročník Hudebního festivalu u sv. Ludmily, pořádaný každoročně ŘK farností na Chvalech ve spolupráci s Chvalským zámkem, bude již desátý, bude mimořádný svým rozsahem i obsahem.

Na zahajovacím koncertu v pátek 15. 9. v kostele sv. Ludmily bude účinkovat varhanice Michaela Káčerková s violoncellistou Tomášem Strašilem. Další týden, v pátek 22. 9., vystoupí proslulý vokální soubor Schola Gregoriana Pragensis. Toto uskupení se řadí mezi významné světové interprety středověké duchovní hudby. Třetí koncert 6. 10. bude v sále Chvalského zámku. Účinkovat bude Zemlinského kvarteto, které nepochybně patří mezi přední soubory české kvartetní školy.

Závěrečný koncert festivalu v pátek 13. 10. bude varhanní. Na Škrablovy varhany v kostele sv. Ludmily, které jsou jediným nástrojem této známé slovinské varhanářské dílny, bude hrát jeden z nejvýznamnějších slovinských varhaníků Dalibor Miklavčič.

Všechny koncerty začínají ve 20.00 hodin, od 19.30 hodin je příležitost k neformálnímu setkání při sklence vína. Vstupenky budou v prodeji od 31. 8. na Chvalském zámku a pak na místě hodinu před začátkem koncertu.

Čestnou záštitu nad koncertem převzalo Velvyslanectví Slovinské republiky. Záštitu nad jubilejním ročníkem festivalu převzal starosta MČ Praha 20 pan Mgr. Petr Měšťan. "Doufáme, že letošní festivalový ročník bude atraktivním a důstojným završením desetileté existence festivalu, " napsali ogranizátoři.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)